Bu ülkenim rüyalarını değil, insanlığın büyük özlemlerini gerçekleştirmek için sonuna kadar direneceğiz' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Siirt’te düzenlenen “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” programına katıldı. Memur-Sen Siirt teşkilatının yoğun ilgi gösterdiği programa Yalçın’ın yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Memur-Sen Siirt İl Temsilcisi Murat Şeker, Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Memur-Sen Sorumluluk Almaya Devam Ediyor

Yalçın, Memur-Sen’in bir emek hareketinden öte erdemliler hareketi olduğunu belirterek “Memur-Sen bu ülkede sendikacılığı ideolojik bir zeminden çıkarıp hak ve özgürlük zeminine getiren, emek ve alınteri mücadelesini hakkıyla yerine getiren bir teşkilattır. Onun için bu ülkede özgürlük ve demokrasi adına bir mücadele, bir sorumluluk varsa Memur-Sen o taşın altına elini koyar” dedi. 

Memur-Sen’in örgütlü gücüne atıfta bulunan Yalçın, “Memur-Sen bu ülkedeki en büyük sivil toplum örgütü olarak her zaman demokrasiden ve özgürlükten yana olmuştur. Kamusal alan yalanını bu örgütlü gücümüz sayesinde bitirdik. Bir takım vesayet odaklarının kılık kıyafet dayatmasına ve inanç özgürlüğünün askıya alınmasına karşı durmuştur ve 12 milyon imza toplayarak başörtüsünün serbest olmasının yolunu açmıştır” şeklinde konuştu.

Emek İçin Olduğu Kadar ‘Evet’ İçin De Çalışıyoruz

Türkiye’nin büyük bir dönüşümün eşiğinde olduğunu belirten Yalçın, “Türkiye tarihi bir tercihin eşiğinde. Önümüzde iki seçenek olacak; Ya Türkiye’nin yerinde saymasına, demokrasi diye bize yutturulan vesayet odaklarının giderek büyümesine ve güçlenmesine sebep olan bir sistemle devam edeceğiz veya Türkiye’nin önünü açacak, istikrarın da getirisiyle ekonominin büyüdüğü ve refah seviyesini arttıracak, doğrudan millet iradesini esas alan bir sistemle yeniden bismillah diyeceğiz. Evet diyeceğiz. Bu ülkenim rüyalarını değil, insanlığın büyük özlemlerini gerçekleştirmek için sonuna kadar direneceğiz” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’in yeni hükümet sistemi ile ilgili almış olduğu insiyatifin detaylarına değinen Yalçın, “Biz milyonlarca kamu çalışanının hakkı için çalışan, onların alın terinin hakkının ödenmesi noktasına mücadele eden bir emek örgütüyüz. Ancak, emek yalnızca maaş pazarlığı yaparak korunmaz. Emeğin erimesine ve yok olmasına neden olan, emeğin karşılığının değersizleşmesine neden olan ne varsa onun karşısında durmak da gerekir” dedi.

1 yılda 1 Hükümet’in Değiştiği Yerde Ekonomi Büyümez

Yalçın, mevcut sistemin koalisyon krizlerine neden olduğunu belirterek “Sandığa gidip oy veren milletin, acaba hükümet kurulacak mı diye düşünmemesi hemen işine gücüne bakması gerekir. Veya birkaç partinin bir araya gelip hükümet etmeye çalışıp da edemeği bir sistemin olmaması gerekir. Biz sabit gelirliler koalisyon dönemlerinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Cebimizdeki paranın değeri ancak istikrar dönemlerinde artıyor. Onun için istikrar için evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Koalisyon dönemlerinde yaşanan istikrarsızlıkları hatırlatan Yalçın, “90 küsur yıllık Cumhuriyet tarihinde kurulan hükümetlere baktığımızda ortalama 1 yıla bir hükümet düşüyor. Bürokrasi de ufak bir değişiklik olduğu zaman sistem tepetaklak oluyor. Bir belediye başkanı değiştiğinde sistem sil baştan yeniden yapılandırılıyor. Bu kadar çok hükümetin kurulduğu bir ülkede ekonominin büyümesi söz konusu değil. Onun için istikrar gerekiyor” diye konuştu.

Birilerinin 16 Nisan halk oylamasını farklı şekillerde tarif edebileceğini belirten Yalçın, '16 Nisan'ın kıymetini bu teşkilat anladı; tıpkı altının değerini sarrafın anladığı gibi. Çünkü biz olanları görüyor, neyin nereden tetiklendiğini biliyor, hangi sıkıntıları yaşadığımızı not ediyor ve bu ülkenin yarına yolculuğunda dönüm noktası olan 16 Nisan'a ilişkin yeni bir inisiyatif alırken bunun neye tekabül edeceğini çok iyi hesaplıyoruz.' ifadelerini kullandı.