Yalçın “Devlet dediğiniz şey memur demektir. Güçlü memur demek güçlü devlet demektir. Dünyada egemen devletlerin yapısını incelerseniz hepsinde güçlü bir kamu sistemi var” dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Hakkari İl Temsilciliği’nin düzenlediği programa katıldı. Hakkarililerle bir araya gelen Yalçın, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yılını da kutlayarak başladığı konuşmasında İstiklal Marşı’nın emperyalizme karşı topyekun bir direnişin manifestosu olduğunu ifade etti, “Hitabı, sen, ben ve odur gibi görünse de bütün heybetiyle, biz idrakinden seslenir, muhatabı ise millettir, ümmettir, insanlıktır” şeklinde konuştu. Gündemdeki konulara da değinen Yalçın, “Yüz yıl önce bu coğrafya dizayn edildi. Medeniyet coğrafyamız paramparça edilerek, cetvellerle çizilerek küçücük devletçiklere bölünerek bu topraklarda büyük bir ameliyat yapıldı. Üzerinden bir asır geçtikten sonra bu coğrafya yeniden dizayn ediliyor. Yeniden emperyal planlar uygulanmaya çalışılıyor. Yanı başımızda vekalet savaşları üzerinden emperyal planlar yeniden işliyor. Tarihin tekerrür ettiği, yeniden bir araya gelmemizin elzem olduğu, üzerimize düşeni yapmamız gerektiği bir zaman dilimini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalçın, bölgede yaşananların emperyal tasarımlardan bağımsız olmadığının altını çizerek, tarihi gerçeklerin büyük bir örneklik teşkil ettiğini belirtti. Yalçın, etnik ayrımları ön plana çıkarmanın emperyal planlara hizmet edeceğini ifade ederek tarihi olaylardan ders çıkarılması gerektiğini söyledi. Devlet Kendini Yeniden Organize Etmek Durumunda

Kamuda yapılanmaya ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “Yarına ilişkin yeni bir cümle kurulacaksa, ‘yeniden büyük Türkiye adil bir dünya denilecekse’ bu salondakilerin üzerinden gerçekleşecektir. Devlet dediğiniz şey memur demektir. Güçlü memur demek güçlü devlet demektir. Dünyada egemen devletlerin yapısını incelerseniz hepsinde güçlü bir kamu sistemi olduğunu görürsünüz. Devlet kendini yeniden organize etmek durumunda… Yarına ilişkin bire medeniyet yürüyüşü olacaksa bu yolculuğun köşe taşları burada... Varsa bir yanlışlık o yanlışı doğruya çıkarmak, biz kamu çalışanlarının işi” ifadelerini kullandı. Yalçın, kamuda yapılanmanın ortak akıl ile yürütülmesi gerektiğinin altını çizerek, Türkiye’nin gelecek vizyonuna uygun bir kamu sistemi geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Hakkari’nin gelişimine de değinen Yalçın, “Tüm zorluklara rağmen burada çalışıyor. Bu toprakların insanına hizmet ediyorsunuz. Umudu yeşertiyor, bu bölgenin insanına biraz daha yaşama sevinci aşılıyorsunuz. Bu sebeple sizlere çok teşekkür ediyorum. Bölgenin ve ülkenin huzur, geleceği sizin gibi fedakâr insanların sayesinde teminat altında” şeklinde konuştu.