Yalçın, “Milletimize teşekkür ediyoruz. Bu seçim Türkiye’nin geleceğe yürüme iradesidir. Bu seçim, vesayet sisteminin feshine, millet iradesinin hâkim kılınmasına işaret ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için halk ruhsatı vermiştir” dedi. 'Artık üreten, büyüyen, gelişen ve çözüm üreten Türkiye için ter akıtmalı ve kafa yormalıyız' diyen Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmesinde yerine getirilmeyen hükümlerin de ivedi hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Habertürk TV Canlı yayınında konuştu. 16 Nisan’da yapılan ve yüzde 51.4 ‘Evet’ tercihiyle sonuçlanan referandumu değerlendiren Yalçın, “Memur-Sen bu sürecin önemli sacayaklarından biriydi. 81 il ve 350’yi aşkın ilçede yaptığımız programlarla süreçte önemli bir rol oynadık. Türkiye için mühim bir eşiği geçmiş olduk. Artık önümüze bakmalıyız. Artık üreten, büyüyen, gelişen ve çözüm üreten Türkiye için ter akıtmalı ve kafa yormalıyız” şeklinde konuştu.

Millet, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne Ruhsat Vermiştir

'Şuan durum gösteriyor ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için halk ruhsatı vermiştir' diyen Yalçın, 'Bu süreçte ‘Hayır’ oyu veren de ‘Evet’ oyu veren de bu ülkenin insanıdır. Herhangi bir ayrışma olmadan, yönetsel mekanizmanın nitelikli olarak çekinceleri de ortadan kaldırarak doğru bir şekilde hareket etmesi ve önüne bakması gerekiyor. Bu seçim Türkiye’nin geleceğe yürüme iradesidir. Bu seçim, vesayet sisteminin feshine, millet iradesinin hakim kılınmasına işaret ediyor. Bu anlamda ‘Evet’ Türkiye için önemliydi ve nihayetinde ‘Evet’ kazanmış oldu. Önümüzdeki sürecin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik ikincil mevzuatın oluşturulmasında ise ortak akılla hareket edilmelidir' dedi.

3. Dönem Toplu Sözleşmesinde Yerine Getirilmeyen Hükümler İvedi Hayata Geçirilmelidir

Konuşmasında Memur-Sen olarak taleplerinin arkasında olacaklarının altını çizen Yalçın, “Kamu görevlileri için acilen atılması gereken adımlar var. Şimdi asli meselelere yoğunlaşmalı. 3. Dönem Toplu Sözleşmesinde yerine getirilmeyen hükümler ivedi hayata geçirilmelidir.4/B, 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerinin de kadro beklentisi acilen karşılanmalıdır' şeklinde konuştu.