Memur-Sen ve İHH tarafından organize edilen 'Yetim Projesi' konferansında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Halep'te insanlık ölüyor,  300 bine yakın insan, kurşun isabet etmese bile açlıktan ölüyor. Vekâlet Savaşları ölüm kusuyor. Halep bize bakıyor. Biz de Halep için harekete geçiyoruz. Memur-Sen olarak '5 Aşamalı Eylem Planı'nı Halep için başlatıyoruz' dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ve İHH olarak ortak düzenlenen 'Yetim Projesi' kapsamında Aksaray Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansta konuştu. Halep için eylem planını da burada açıklayan Yalçın, Cumartesi günü İstanbul'da Halep mitingi düzenleyeceklerini kaydetti. Programda, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin ve Memur-Sen Aksaray İl Temsilcisi Murat Günaydın da birer konuşma gerçekleştirerek 'Yetim Projesi'ne dikkat çekti. 

Yetim Duyarlılığımız Yüzbinlere Ulaştı

“1992’de Bosna’da başlayan yetim duyarlılığımız yüzbinlere ulaştı” diyen Yalçın, “Yeter mi?  Yetmez! Tek bir yetim bile çaresiz, yalnız kalmışsa bunun vebali tüm Müslümanların boynuna. Mevlâna 'ya demişler ki: ‘Hocam Konya'da birisi intihar etti’ Cevap ibretlik ‘Konya'da hiç mi Müslüman yoktu ki adam intihar etmiş’ İşte yetim duyarlığımız budur. Çeyrek asırdır, iki güzide kuruluş olarak İHH ve Memur Sen, soylu bir dayanışma içindeyiz” şeklinde konuştu. 

Her Gün Onlarca Çocuk Ölüyor

Memur-Sen olarak yola, “Her sınıfın bir yetimi, her öğrencinin bir yetim kardeşi, her ailenin bir muhaciri var” düşüncesiyle çıktıklarını belirten Yalçın, “Yetim peygamberin yetimlerine sahip çıkalım. Yetimler, Allah'ın Resulünün emanetidir. Yetimlere yardım, aslında kendimize yardım etmektir. Dünyada her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor. Her yıl 2 buçuk milyon çocuk kaçırılıyor. Her yıl 22 bin çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybediyor. Irak'ta 5 milyon, Afganistan'da 3 milyonun üzerinde yetim var. Bosnalı ve Çeçenyalı yetimleri akıbeti hala bilinmiyor. Arakanlı yetimlere hala elimizi uzatamıyoruz.  Suriye gözümüzün önünde. Her gün onlarca çocuk ölüyor, onlarcası yetim kalıyor. Dünyanın bir yerlerinde kurgulanan senaryoların bize maliyeti acı, zulüm ve ölüm. Dünyanın mazlum ve mağdur coğrafyalarındaki çocukların ve yetimlerin, daha rahat ve uzun yaşayabilmek için her türlü barbarlığı ve yamyamlığı meşru gören batılılar için organ kaynağı olmasını hangi vicdanla izah edebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Dünyanın Birçok Yerinde İnsanlık Kürsüleri Oluşturmaya Çalışıyoruz

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: Dünyanın birçok yerinde yanan ateşlerin, yıkılan ocakların acısını içimizde hissederek insanlık kürsüleri oluşturmaya çalışıyoruz. Gürültü ve görüntü kirliliğine maruz kaldığımız bir zaman diliminde insanlığımıza dair değerleri anlatmak için böyle faaliyetleri çoğaltmayı çabalıyoruz. Memur-Sen ailesi olarak İHH ile paydaş olduğumuz ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ projesi, tam da bu noktada, Müslümanlıkla yoğrulmuş değerlerimizin, irfanımızın bir sonucudur. Bugün Aksaray’ın, Somuncu Baba ile özdeşleşmiş paylaşma geleneğini her zerresinde yaşadığını bildiğimiz bu güzel şehrimizin de bizimle paydaş olacağını, bu kadim irfanımızı yaşatmaya her daim bir insanlık vazifesi olarak göreceğini de biliyorum.” 

aksaray1

Bir El de Biz Olalım

Halep’te her gün yüzlerce insanın öldüğünü, onlarca çocuğun yetim kaldığını kaydeden Yalçın, mazlum ve yetimlerin çığlıklarının arşı salladığını belirtti. Savaşı çıkaranların timsah gözyaşları döktüğünü de sözlerine ekleyen Yalçın, “Timsah gözyaşları dökenler, o yetimlere yaklaşıyorlar ve kendi inançlarını empoze ediyorlar. Silahlı kuvvetleriyle bomba yağdırıp ülkeleri işgal ederken, sivil kuruluşlarıyla yetimler üzerinden bir nevi köle devşiriyorlar. Batı merkezli çoğu yardım kuruluşu, güç temerküzünün bir aracı iken, aynı zamanda köhne düzenin taşıyıcı aparatları olmaktan başka anlamları yok. Bu sistem tam da ‘kuzu postu giymiş kurt’ deyimiyle açıklanabilir ancak. Maalesef hakikat bu. Bunu hiç unutmayalım. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karıncanın iradesine sahip olmak gerekiyor. Bu ateş uzak değil. Bu ateş bizim evimizin içinde yanıyor. Yetimin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzü gülmez. Gelin, bir el de biz olalım. Fert fert insanlarımızı uyandırma vazifesini hep birlikte üstlenelim.” diye konuştu. 

Yalçın Halep için düzenleyecekleri 'Eylem Planı'nı da şöyle açıkladı:

Halep'te insanlık ölüyor, 300 bin'e yakın insan kurşun isabet etmese bile açlıktan ölecek. Vekalet Savaşları ölüm kusuyor. Halep bize bakıyor. Halep için harekete geçiyoruz. Savaşın acısını Suriye ve Türkiye birlikte yaşıyor. Memur-Sen olarak '5 Aşamalı Eylem Planı' başlatıyoruz. 

'İlk Olarak:

9 Aralık (Cuma) saat 10.30'da Yardım Kuruluşları ile Genel Merkezimizde basın toplantısıyla yardım çağrısında bulunuyoruz

İHH,Kızılay,Cansuyu ve Deniz Feneri'ne '20 Tır Un' çeklerini teslim ediyor ve bütün teşkilatlarımız illerde yardım seferberliği başlatıyor 

İkinci Olarak:

9 Aralık/Cuma Namazı çıkışı tüm illerde İl Teşkilatlarımızca  'Gıyabi Cenaze Namazı-Akabinde Basın Açıklaması' düzenleniyoruz. 

Üçüncü Olarak:

10 Aralık İnsan Hakları Gününde 11.00 İstanbul'da Tünel'den G.Saray Lisesi'ne kadar yürüyüş ve basın açıklaması yapıyoruz. 

Dördüncü Olarak:

Uluslararası Kuruluşlara ve İrtibatlı olduğumuz tüm emek örgütlerine 'Duyarlılığa Çağrı Mektubu' gönderiyoruz. 

Beşinci Olarak:

Yardım TIR'larımızla+araçlarımızla 'Halep'e Yol Açın' konvoyuna katılıp Halep'e doğru yola çıkıyoruz.

Son söz olarak 'İnsanlığın ölmediğini herkese gösteriyoruz'