4.Dönem Toplu Sözleşme süreci kapsamında hizmet kolu çalışmalarına Devlet Personel Başkanlığı’nda devam eden sendikaların teklifleri, komisyonlarda görüşülmeye devam ediyor. Son olarak, Diyanet ve Vakıf Hizmet Kolu, Tarım ve Ormancılık Hizmetleri Kolu ve Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Komisyonları toplandı ve hizmet kollarının tekliflerini ele aldı. Görüşmeleri yerinde takip eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikaların genel başkanlarından sürece ilişkin bilgi alarak, görüş ve önerilerini iletti.

Yalçın komisyon toplantılarının ardından, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkan Günay Kaya ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’la bir süre görüştü. Refah Sınırını Aşan bir Ücret Alabilmeliyiz

Komisyon toplantılarında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye her geçen gün büyüyor, ekonomi iyiye gidiyor. Kamu görevlileri olarak bunu bordolarda da hissetmek istiyoruz. Kamu görevlileri artık refah sınırını aşan bir ücret almalı, 4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bunun yolunu açmalı” dedi. Hizmet kolu komisyon çalışmalarına sorunların çözüldüğü bir masa olarak bakılması gerektiğini belirten Yalçın, “Sorunları çözmeli, yeni kazanımlara da kapı aralamalıyız. 4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin tüm kamu çalışanlarına, ailelerine ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.