15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dim dik durarak, milli iradenin yanında saf tuttuk. 16 Nisan’da yapılan halk oylamasında Türkiye’nin öze dönüşüne, geleceğe doğru kararlı yürüyüşüne, güven ve istikrar perspektifiyle yükselişine hız kazandıracak Anayasa değişikliğine ‘Evet’ dedik ve onay verdik. Türkiye artık direnişten dirilişe geçmiştir” dedi.

Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’nda kamu görevlilerinin haklarını savunmak ve hak mücadelesi vermek için 19 Nisan 1995 yılında kurulan Genel Yetkili Sendikamız Büro Memur-Sen, 22’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor. Büro Memur-Sen’in kuruluş yıldönümü dolayısıyla Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, açıklamalarda bulundu.

Haklının ve Mazlumun Yanındayız

Büro Memur-Sen’in genel yetkili olmasında, büyümesinde ve güçlenmesinde katkısı bulunan tüm teşkilat mensuplarına ve kamu görevlilerine teşekkür eden Yanbaz, “Kamu görevlilerinin yıllarca ötelenmiş, verilmemiş hakların alınması için hizmet mücadelesine tam 22 yıl önce başlayan sendikamız, günümüzde ülkenin dört bir yanında teşkilatlanmış, hatta yurtdışına açılmış durumda. Şüphesiz sendikamız bu günlere kolay gelmedi. Sendikacılığın köhnemiş zihniyetin sopası olarak yapıldığı günlerde Büro Memur-Sen, sendikacılığa yeni bir soluk getirmek için harekete geçti. Sendikacılığı kamu görevlilerinin üzerinden siyaset yapan, toplumu bölen, kamplaştıran bir anlayışa hiçbir zaman taşımadık. Kamu görevlilerimizin hakları için mücadele ederken ülkemizin daha fazla demokratikleşmesi, kalkınması, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi gibi konularda da sorumluluğumuzu yerine getirdik. Her zaman haksızlıkların, zalimlerin karşısında; haklının ve mazlumun yanında olduk” dedi.

Kamu Görevlileri İçin Kazanacağız

Türkiye’nin her demokratik kazanımında mutlaka Büro Memur-Sen’in teri, payı ve imzası olduğunu dile getiren Yanbaz, “İlkeli ve etkili sendikacılığımız, teşkilatımızın özverili çalışmaları, kamu görevlilerimizin haklı tercihi ile 2012 yılında genel yetkili olduk. Hizmet kolumuzda 5 yıldır zirvede dalgalanan bayrağımızı zirvede dalgalandırmaya, 100 bin üye hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu yıl yapılacak olan 4’üncü Dönem Toplu Sözleşmede yeni kazanımlara imza atmak, ekmeğimizi büyütmek, kamu görevlilerimizin mali ve özlük haklarını daha iyi bir düzeye çıkarmak için mücadele edecek ve kazanacağız” diye konuştu. 

Türkiye Güven ve İstikrar Perspektifiyle Yükselişe Geçti

Ülkenin yaşadığı zor günlerde sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını belirten Yanbaz, “15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dim dik durarak, milli iradenin yanında saf tuttuk. Günlerce süren Milli İrade Nöbetlerine katılarak, ülkemize ve geleceğimize sahip çıktık. 16 Nisan’da yapılan halk oylamasında Türkiye’nin öze dönüşüne, geleceğe doğru kararlı yürüyüşüne, güven ve istikrar perspektifiyle yükselişine hız kazandıracak Anayasa değişikliğine “Evet” dedik ve onay verdik. Daha güçlü, daha müreffeh yarınlar için ülkemizin çıkarları doğrultusunda çalışmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız” şeklinde konuştu. 

Yanbaz, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bu duygu ve düşüncelerle Büro Memur-Sen’in bugünlere gelmesinde emeği, alın teri bulunan, azim ve kararlılıkla çalışan şube başkanlarımıza, şube yönetim kurulu üyelerimize, işyeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Başta Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan ağabeyimiz olmak üzere ahirete intikal eden tüm Büro Memur-Sen neferlerine Rahmetle anıyorum.”