Ajanskamu Net- Yeni Kabinede Milli Eğitim Bakanı Kim Olacak? İşte kulislerde adı geçen isimler.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesi önümüzdeki hafta açıklanacak .

YSK’nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasıyla beraber milletvekilleri yemin edecek . Meclis başkanı seçimi yapılacak . Daha sonra ise kabine üyeleri açıklanacak .

Ak Parti’nin 16 yıllık iktidarı döneminde en çok eleştiri aldığı bakanlıkların başında Milli Eğitim Bakanlığı geliyor .

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı kim olacak ?

Şimdi sizlere Ankara kulislerinde Bakanlık için ismi geçen kişileri yazıyoruz .

Prof.Dr. Yekta SARAÇ - YÖK Başkanı ; Milli Eğitim Bakanlığı için ismi geçen en güçlü isim . Cumhurbaşkanı’nın en güvendiği isimlerin başında geliyor , eğitimci ve akademisyen ...

Prof.Dr. Ayşe GÜRCAN - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ; Türkiye Cumhuriyetinin il başörtülü kadın bakanıdır . 
Ayşen Gürcan 25 Kasım 1963 Burdur'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Burdur'da tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi'ni kazanarak, İletişim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Bunun yanında Gürcan, 1990 ve 2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ayrıca aile ve nüfus politikaları, eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında pek çok eser yayınladı. 2006 ve 2011 yılları arasında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü olarak görev aldı. 2011–2013 yılları arasında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşavirliği görevini üstlendi. Öte yandan İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyeliği yaptı.
Türkiye erken seçimlerinde Ayşen Gürcan, Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan hükümette bağımsız üye olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk başörtülü kadın bakanı olmuştur. Görevine 24 Kasım 2015 tarihine kadar devam etmiştir. Maarif vakfı üyesidir .
Cumhurbaşkanı’nın eğitim danışmanıdır .

Prof.Dr. Ziya SELÇUK - Akademisyen, MAYA Okulları Kurucusu ve Sahibi

Ziya Selçuk ; Rehberlik kökenli akademisyendir . Uzun yıllar Gazi Üniversitesinde hocalık yapmıştır .Ak Parti hükümetinin ilk Talim  Terbiye kurulu başkanıyken  istifa etmiştir. Hüseyin ÇELİK’in en yakın çalışma arkadaşı ve bürokratıdır . Talim Terbiye kurulu üyesiysen istifa etmiştir . Daha sonra Maya okullarını kurmuştur . Birçok özel okula danışmanlık yapmıştır . 

Ahmet GÜNDOĞDU - Öğretmen ,Sendikacı 

Ahmet Gündoğdu 26. dönem Ak Parti Ankara milletvekili ve TBMM İdare amiridir . 27 . dönem milletvekilliği adaylığı başvurusu yapmasına rağmen vekil listesine konulmamıştır . Eğitimbirsen ve Memursen’de 7 yıl genel başkanlık yapmıştır . Halen , Memursen onursal genel başkanıdır . 

Enver YÜCEL - Özel Okulcu 

Enver Yücel ; 1957 Giresun doğumludur . Bahçeşehir Üniversitesi ve okulları , Uğur okullarının sahibidir . Enver Yücel, MHP kontenjanından Milli Eğitim Bakanı ya da Külliye’de kurulacak eğitim komisyonuna girmek istediği ve bu yönde kulis yaptığı bilgileri gelmektedir. 

Bu isimlerin yanında Aksaray Üniversitesi rektörü ve Marmara İlahiyat fakültesinden bir hocanın ismi geçiyor .

Kaynak: Kamudanhaber