Ajanskamu.net--

Türkiyede Yeni KHK ile birlikte 10 bin kamu personeli ihraç edilecek

OHAL süresinin 18 Temmuz 2018 tarihinde sona ermesi ile birlikte OHAL’in tekrar uzatılmayacağı açıklanırken OHAL bitmeden çıkacak olan KHK ile birlikte kamuda FETÖ bağlantıları olan yaklaşık 10 bin kamu personelinin meslekten ihraç edileceği belirtildi.

YENİ KHK VE 10 BİN İHRAÇ

Sabah’tan Ahmet Topal’ın haberine göre yeni KHK bugün gün içerisinde yayımlanacak. Yayımlanacak olan Kanun Hükmünde Kararname OHAL’in son KHK’si olacak ve meslekten ihraçlar ile ilgili olacak. Askeriye ve Emniyet personeli ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 10 bin kamu personeli meslekten ihraç edilecek. Haber içerisinde “OHAL’in 18 Temmuz’da sona erecek olmasından dolayı son bir KHK daha yayımlanacak. Son KHK ile TSK, Emniyet ve diğer devlet kurumlarından sayısı 10 bini aşan FETÖ ihraçlarının olacağı öğrenildi.” açıklamalarına yer verilirken 7 kez uzatılan OHAL’in 18 Temmuz’da sona ermesi ile birlikte bir kez daha uzatılmasının beklenmediği ifade edildi.

31 KHK 110 BİN İHRAÇ
Şu ana kadar 31 adet Kanun Hükmünde Kararname yayınlanırken yayınlanan KHK’ler ile 110 binden fazla kamu personeli FETÖ iltisakları, aidiyetleri oldukları gerekçesi ile meslekten ihraç edildi. Sabah’ın haberinde;

“OHAL dönemini kapsayan 2 yıl içinde 31 adet Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkartıldı. İhraçların ön planda olduğu KHK’lar ile terörle mücadele noktasında da önemli adımlar atıldı. Ankara’da ise bir süredir son bir KHK için çalışmalar yürütülüyordu. Başbakan Binali Yıldırım da kısa süre önce tamamlanan son KHK’nın bugün yayımlanacağını ve terörle mücadeleye ilişkin önemli düzenlemelerin olacağını duyurdu. Yeni KHK ile TSK ve Emniyetbaşta olmak üzere devletin diğer kurumlarından kapsamlı ihraçlar içereceği öğrenildi. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle ilişiği tespit edilen binlerce kişi ihraç edilecek.”
açıklamaları yer alırken son Kanun Hükmünde Kararname ile 10 bin kişinin ihraç edilmesi bekleniyor.