Türk Ulaşım-Sen tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan Genel Başkanımız Önder Kahveci, kamu çalışanlarının gündemindeki önemli konular hakkında görüşlerini açıkladı.
Konfederasyonumuza bağlı Türk Ulaşım-Sen Ankara’da istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak ulaşım iş kolunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve yetki yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi.

Türk Ulaşım-Sen tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan Genel Başkanımız Önder Kahveci, kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren konular hakkında görüşlerini açıkladı. 

Konuşmasına, Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle geçmiş olsun mesajıyla başlayan Kahveci, “şehirlerimiz ranta kurban gitmemelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak elimizdeki imkanları seferber ederek depremzedeler destek vereceğiz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza Allah yardım etsin” dedi. 

KAHVECİ: SENDİKACILIK “KAPTI KAÇTI SENDİKACILIĞI” YAPANLARIN DEĞİL, YÜREKLİ ADAMLARIN İŞİDİR

Kamu sendikacılığında Türkiye Kamu-Sen’in öncü görevi gördüğünü söyleyen Kahveci, memurların hem mali hem de özlük haklarında kayıpların yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi;

“Türkiye Kamu-Sen memur sendikacılığının kurucu idaresidir. Tüm zorluklarla 27 yıl önce yakılan çoban ateşi, bugün hedeflerine sağlam adımlarla yürüyen bir teşkilat yapısı olarak devam etmektedir. İdarecilerin arkasına sığınmadan, adım adım alnımızın teriyle yaptığımız sendikacılık sayesinde bugünlere sağlam geldik. Sendikacılık konusunda ciddi birikimlerimiz var. Sendikacılık işi yürekli adamların yapacağı bir iştir. Bizim de 420 bin üyemizin her birinde o yürek vardır. Sözde yetkili sendikalar da çalışanları kaybetmeye mahkum eden anlayışa imza atmaya devam ediyor. Bizim yetkili olduğumuz toplu görüşmeler döneminde daha çok kazanım elde edilmişti. Yaptığımız etkili eylemlerle ciddi kazanımlar elde etmiştik. Derdimiz memurun meselesini kamuoyuna taşımaktı ve bunu başarıyla hayata geçirdik. O zamanlar iş bırakmayı doğru bulmayan zihniyet, bugünlerde grev hakkının memurlara verilmesini istiyor.  5. Dönem toplu sözleşmede yaşadığımız hezeyan, masada sözümüz dinlenseydi yaşanmayacaktı. Yetkili sendikalar kendi taleplerinin arkasında bile duramazken, kamu çalışanlarının hakkını da savunamamıştır. 20 gün boşa geçirilmiş, müzakere bile yapılmamıştır. Toplu sözleşme masasında ortak tavır konulsaydı, memurlar %4’e mahkum kalmazdı. Onların tek derdi, Türkiye Kamu-Sen’in masada olmasını engellemeye çalışmak oldu. Biz o masaya onların inisiyatifi ile değil, kanundan ve 420 bin üyemizin gücünden gelen hakla oturuyoruz. “Kaptı kaçtı” sendikacılığı yapanların tek derdi kasalarını doldurmaktır. Toplu sözleşmedeki beceriksizliklerinin üstünü örtmek için de Cumhurbaşkanını ziyaret ediyorlar. Ancak görüşmeden sonra kamu çalışanlarına açıklayacakları tek bir müjde olmuyor.”

KAHVECİ: HER KURUMDA YETKİLİ SENDİKA SANDIKLA BELİRLENSİN

4688 sayılı yasada ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Genel Başkanımız; 

“Türkiye Kamu-Sen olarak 4688 sayılı yasanın taleplerimizi karşılamadığını her platformda dile getiriyoruz. Yapılacak değişiklikle toplu sözleşme düzeninin yeniden belirlenmesi gerekiyor. 3 milyon memurun geleceği 2 kişinin imzasına bağlı olarak belirlenemez. Biz her kurumda yetkili sendikanın sandıkla belirlenmesini istiyoruz. Görülecektir ki Konfederasyonumuza bağlı sendikalar bu sandıklarda açık ara önde çıkacaktır. Kendi üyelerinin bile yetkili sendikalara güvenmediği görülecektir” dedi.  

KAHVECİ: 15 OCAK’DA BORDRO YAKARAK TEPKİMİZİ DİLE GETİRDİK

Genel Başkanımız, memur paketi ile ilgili detayları da şu şekilde açıkladı;

“Kamuda mali ve özlük hakların kazanılması noktasında “memur paketi” adı altında bir düzenlemenin getirilmesini talep ediyoruz. Söz verildiği halde yerine getirilmeyen ek gösterge düzenlemesinin hakkaniyetli bir şekilde yerine getirilmesini bekliyoruz. Kamu çalışanlarının tüm gelirlerinin emekliliğe sayılmasını talep ediyoruz. Bayram ikramiyesini almak memurların da hakkıdır. Ayrıca, istihdam modellerindeki farklılığın kamuda çalışma barışını ciddi olarak zedelediğini her yerde söylüyoruz. Hizmetli arkadaşların da kadroya alınmasını gerektiğine inanıyoruz. Liyakat ve ehliyetin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gecesi acı bir şekilde anladık. Aynı sıkıntıların yaşanmaması için bir an önce liyakat düzeninin getirilmesi gerekiyor. Kamuda işle alımların mülakatla yapılmasının da önüne geçilmesi gerekir. Mülakat denek, kul hakkı yemektir.”

KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN 420 BİN ÜYESİNİN HER BİRİYLE GURUR DUYUYORUM   

Türkiye Kamu-Sen’in zor şartlar altında verdiği mücadelenin kutsallığından söz eden Kahveci, “teşkilatımızın her ferdine sonsuz güveniyorum. Kamu çalışanları için Türkiye Kamu-Sen’in güvenirliği ve adalet anlayışı vazgeçilmezdir. İlkeli ve kararlı tavrımızdan taviz vermeden yolumuza sağlam adımlarla devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: Önder Kahveci'den Flaş Öneri: Yetkili Sendika Sandıkla Belirlensin!