2017 YGS sonuçları bugün açıklanıyor. ÖSYM giriş Sayfasından adayların giriş yaparak öğrenebilecekleri YGS sonuçları bugün saat 14'e kadar ÖSYM'nini resmi internet sitesinden açıklanacak. 

ÖSYM giriş sayfası 2017 sonuçları sorgu ekranına öğrenciler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresini bilgisayarlarının arama çubuğuna yazarak ulaşabilirler. YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak.

Adaylar heyecanla 2017 YGS Sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. 

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM nin yapmış olduğu yenilik bununla da sınırlı kalmamıştır. ÖSYM bu yıl sınava giren adayları ve ailelerini rahatlatacak bir yenilik ile sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacağını duyurmuştur. YGS sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde ÖSYM sonuç açıklama sayfası üzerinden yayınlanacaktır. Sonuçların saat kaçta yayınlanacağına dair bir duyuru yapılmamıştır. Sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçları görüntüleyebilecektir. Adaylar sınav sonuçlarını yalnızca sistem üzerinden öğrenebilecekler bunun dışında herhangi bir şekilde adaylara postayla sonuç gönderilmeyecektir.

2017 LYS başvuruları ne zaman?

LYS başvurusu yapmak için adayların YGS puan türlerinden herhangi birisinden 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Barajı aşan adaylar sınavlardan istediklerine başvuru yapabilirler. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net