YGS'ye Gireceklerin Kimlikleriyle İlgili İstanbul Valiliğinde çok önemli bir açıklama yapıldı.

Valilik son günlerde sosoyal medya bazı haberlerdeki iddilalarla ilgili açıklama yaptı. 

İşte valilikten yapılan o açıklamada;

Bu yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilerin, mevcut kimlik kartları ile geçici kimlik belgelerinin geçerli olmayacağı iddiası üzerine son günlerde yoğun şekilde İlçe Nüfus Müdürlüklerine yeni kimlik kartı başvurusunda bulunulduğunun tespit edildiği belirtildi.

'Bu kapsamda nüfus cüzdanının kaybolmuş, tahrifata uğramış ve kullanılamaz duruma gelmiş olması halleri dışında, mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanları ve geçici kimlik belgeleri, yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerlidir. Ayrıca İçişleri Bakanlığının 09.01.2017 tarih ve 4750 sayılı yazıları ile uygulamanın bu doğrultuda yapılması, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmiştir.' denildi. 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü  tarafından doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olan kimlik kartlarının  yenilenmesi başvurularında, yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar 15 gün geçerli  'geçici kimlik belgesi' düzenleneceği düşünülerek, kimlik değişikliği talebi olan  adayların yeni kimlik kartı edinme işlemlerini sınav günlerine bırakmamaları gerekiyor.

Adaylar, mevcut nüfus cüzdanları, geçerlilik süresi dolmamış  pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar düzenlenen 15 gün  süreli 'geçici kimlik belgesi' ile de sınava girebilecek. 

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net