Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, memur, sayman gibi genel idare hizmetleri sınıfı kadrolarındaki norm durumu gözetilerek yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarında bulunmakla birlikte fiilen memur ve sayman kadrolarında görev yapan personelin de şoförler gibi makam oluru ile fiilen görev yaptıkları kadrolara istekleri dâhilinde atanmalarını istedik.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce hizmetli, aşçı, teknisyen yardımcısı, bekçi, terzi, dağıtıcı, kaloriferci gibi kadrolarda bulunmalarına rağmen geçici görevli şoför olarak çalıştırılanlar, şoför kadrosuna doğrudan doğruya atanmışlardır.

Başka kadrolarda bulunmalarına rağmen valilik veya kaymakamlık oluru ile ihtiyaç duyulan şoför kadrolarında görev yapanların, fiilen görev yaptıkları kadrolara atanmış olması, hakkın tesisi noktasında örnek gösterilecek bir idari tasarruftur. Ancak benzer durumların diğer kadrolar itibarıyla mevcut olduğu ve benzer bir uygulamanın haklı olarak Bakanlıktan talep edildiği de bilinen bir gerçektir. Özellikle hizmetli başta olmak üzere, yardımcı hizmetler sınıfı içindeki kadrolarda bulunmasına rağmen fiilen memur ve saymanlık görevlerini ifa eden çok sayıda Bakanlık personeli bulunmaktadır.

Yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarında bulunmakla birlikte fiilen memur ve sayman kadrolarında görev yapan personelin de aynı şekilde makam oluru ile fiilen görev yaptıkları kadrolara istekleri dâhilinde atanmaları sağlanmalıdır.

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net