Bir çok Çalışma Bakanı'nın kadroya alacağız, şu zamanda kadro vereceğiz, çalışmalar şu aşamaya geldi gibi sözlerle adeta oyaladığı kamuda ki taşeron işçiler için artık sabredecek veya tahammül edilecek biz söz kalmadı.

Ajans Kamu adresine gelen mesaj ve mailleri dikkate alarak haberleştirdiğimiz taşeron sorununun ne denli çekilmez bir hal aldığını haberin tamamını okuyunca anlayacağınızı umuyoruz.

10 yıldan fazladır kamuda asgari ücretle çalışan taşeron işçiler, sosyal haklardan faydalanamıyor, sendikal hakları yok. Kısacası en çok çalışan, en çok mağdur olan üstüne üstelik te en çok söz verilipte oyalanan hep onlar.

TAŞERON İŞÇİLER ATIL DURUMDA

 Bu muammanın çözümüne dair, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu'nun yaptığı çelişkili açıklamalar ise adeta insanı çıldırtır cinsten. Bir hafta süreç devam ediyor diyip, ikinci hafta herhangi bir çalışma yok denmesi, taşeron işçilerin ne denli sahipsiz ve atıl olduğunun kanıtıdır.

Sendikaların ise, bu durumu adeta uyku modunda takip etmesi taşeron işçileri daha da kızdırıyor, çünkü yakın gelecekte taşeron işçilerden medet umacak olan sendikaların an itibariyle konuya ilgisiz kalması, duyarsız davranmalarına karşı, gelecekte taşeron işçilerin bunun hesabını soracağı anlamına geliyor.

SEÇİM VAADİ OLARAK KULLANILIYOR

Hükümetin, Bakanlar Kurulunun herhangi bir muhatabiyetine mazhar olamayan taşeron işçiler, ancak seçim öncesi çeşitli kadro haberleriyle adeta aptal yerine koyuluyor.

GELEN MAİLLERDEN DERLEMELER

İşin tuhaf olan tarafı da taşeron işçilerin bu konulara duyarsız olmaları, halinden memnunmuş gibi gözükmeleri, kendilerini hepten yekten salmaları.. Artık o derece ileri gitmiş ki bu taşeron rezaleti, işçiler uğradıkları haksızlık karşısında hak arama zahmetinde bile bulunmuyorlar. Sanki pes etmiş gibi hepsi.. 

TAŞERON İŞÇİLERDEN GELEN MAİLLERDEN DERLEME

Asgari ücretle 15 yıldır hunharca çalışan işçi, halen asgari ücret alıyor ve insanca yaşamak vurgusuna muhatap oluyor, adalet, eşitlik gibi kavramlardan nasipli kılınmaya çalışıyor. Yav kardeşim aynı kurumda aynı iş yerinde aynı işi yapan kişilerle maaş bakımından arada uçurumlar var, adeta taşeronlar eziliyor, bunun başka bir ifadesi yok ki! 

Eşi çalışmayan, kirada oturan, çocukları olan bir asgari ücretlinin anası ağlamış ta mendil veren yok. Yazık ya yazık, sendikacılar her gün çıkıp hak üstüne hak arıyorsunuz, adaletten bahsediyorsunuz, bu mu sizin insanlığınız! Hiç mi vicdanınız sızlamıyor, bu insanlara neden insan muamelesi göstermiyorsunuz, kucak açmıyor, sahiplenmiyorsunuz. 

SENDİKALARA ÇAĞRI!

Memura geldi mi adeta kükrüyorsunuz, tehdit ediyorsunuz, aba altından her türlü şeyi gösterebiliyorsunuz, ama mazluma geldimi, garibana geldi mi görmezden gelebiliyorsunuz, peki efendim öyle olsun..

SEMER VURAN ÇOK OLUR!

Bu haberi okuyan taşeron işçilere sesleniyorum, hani bir atasözü var! Sen.......... semer vuran çok olur. Artık semeri çıkartma zamanı geldi, birlikte güçlü bir platform oluşturup, sesimizi feryadımızı her yerde duyurmalıyız. Bu yüzden tüm taşeron işçiler aklını başına alsın, hep birlikte yeniden adalet için, haklarımız için, bütünleşmeliyiz. 

Gerek sosyal medyada, twetter, facebook, instagram gibi sosyal araçları kullanıp, yapılan bu haksızlıklara dur deme vakti geldi, haydi şimdi hep birlikte, el ele adaletin olduğu günlere, aydınlık yarınlara, hakkaniyetin inşaasına..