Milli Eğitim Bakanlığı yönetici görevlendirmeyönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, mesleki ve teknik okullar ile imam hatip liselerine müdür atanmasında alan öğretmeni olma şartı getirdi.

MEB, 2018 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikler 9 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Varolan düzenlenmede, Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile İmam hatip liselerine müdüratanmasında alan öğretmeni olan Atölye ve laboratuvar öğretmenleri ile İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alan öğretmenlerine ek puan verilveriliyordu.

Hem müdür olarak ilk defa atanmada hem de müdürlüğe yeniden görevlendirmede geçerli olan uygulama çerçevesinde, alan öğretmenlerine, ek olarak 5 puan veriliyordu.

 9 Şubat 2019 tarihi itibariyle ise bu ek puan uygulaması kaldırılmıştır.

Yönetmelikte yapılan değişklik maddeleri şöyle:

''(2) Müdür olarak görevlendirileceklerde ayrıca;

a) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına müdür olarak görevlendirileceklerde, atölye ve laboratuvar öğretmenleri kapsamında olmak,

b) İmam hatip liselerine müdür olarak görevlendirileceklerde, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alan öğretmeni olmak,

şartları aranır.

(3) Bu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen niteliklerde aday bulunmaması halinde, diğer alan öğretmenlerinden de görevlendirme yapılabilir.'

Bu yeni düzenlemeye göre, Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına müdür olarak görevlendirileceklerde, artık sadece atölye ve laboratuvar öğretmeni olmak; İmam hatip liselerine müdür olarak görevlendirileceklerde ise sadeceİmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alan öğretmeni olmak gerekmektedir. Eğer bu iki alandan öğretmen olmazsa, diğer alan öğretmenlerinden görevlendirme yapılabilecek.

Ayrıca alan değişikliği yapan yöneticiler için de düzenleme yapılmıştır. Buna göre, alan değişikliği yaptığı için yöneticilik görevinden ayrılanlar, 1 yıl sınırlamasına tabi olmadan yönetici olarak görevlendirilmek üzere yeniden başvuru yapabilecektir.

www.ajanskamu.net