Kimler Sınava Girecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası süresi biten mevcut okul Müdür, Müdür Yardımcılarının sınava girip girmeyeceği belli oldu.


21 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Yönetici atama yönetmeliğine göre mevcut müdür ve müdür yardımcılarından süresi bitenler Ek1 değerlendirme formuna göre oluşan puanlarlara göre boş bulunana eğitim kurumlarına tercih yapıp puan üstünlüğüne göre ataması yapılacağı belirtilmişti.

Müdürlüğe ve müdür yardımcılığına ilk defa atanacaklar ise mevcut süresi biten ve yerleşenlerden sonra kalan eğitim kurumlarına sınav ve sonrasında yapılacak mülakat ile atanması yapılacaktır.

Dün Resmi gazetede yayınlanan yönetici atama yönetmeliği değişikliğini incelediğimiz de Mevcut okul yöneticileri içinde süresi bitenler için bir değişiklik olmadığı sadece ilk defa atanacak olan yöneticiler için yapılacak sınavda sorulacak soruların konu dağılımı ve yazılı sınav ağırlığı yüzde 60 tan yüzde 80 e çıkarılmıştır.

Ayrıca yazılı sınavın ÖSYM tarafında da yapılabileceği değişikliği yapılmıştır.

Sonuç olarak dün yapılan değişiklik sonrası mevcut okul müdürü olup süresi bitenler için şu an bir değişiklik söz konusu değil fakat MEB tarafından önümüzdeki süreçte süresi biten okul yöneticileri için sınav gelip gelmeyeceği konusunda bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusudan net bir bilgi bulunmamaktadır.

mebpersonel