Eğitim Bir-Sen büyüyor M Mesut ERCÜMENT Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, düzenlediği basın toplantısında. Eğitim Bir-Sen'in 25 yılda 450 bine yaklaşan üye sayısıyla tüm eğitim çalışanlarının yarısının desteğini aldığını bildirdi.

EğitimBir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin ve Yönetim kurulu üyeleri, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. EğitimBir-Sen'in 25 yılda 450 bine yakın üye sayısı tüm eğitim çalışanlarının yarısının desteğini alarak yeni bir destana daha imza attığını kaydeden Başkan Şenol Metin, Eğitim Bir-Sen'in zirvedeki yerini koruduğunu dile getirdi.

Başkan Metin, '1 milyon 111 Bin hedefi ile Memur-Sen'in ve 450 bine yaklaşan üye sayısı ile Eğitim-BirSen'in zirvede bulunuşunun sim, insanla, değerlerle ve medeniyetle kurduğu gönül birlikteliğidir'dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

Ağustos ayında icra edilecek olan 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecini önemsediklerini aktaran Başkan Metin, masayı değerli kılacak her sürece katkı sunacaklarını ve bütün iradelerini ortaya koyacaklarını dile getirdi. Yeni Türkiye'nin inşasında Yükseköğretim Reformunun en önemli başlık olduğunu belirten Metin, bu sistemin Türkiye'yi 2023 ve 2071 Yeni Türkiye vizyonuna taşıyamayacağını bildirdi.

Ayasofya secdelerle buluşmadan Yeni Türkiye misyonu anlaşılmaz diyen Metin, şunları söyledi: 'Tarihi orjinine saygımız ve bir oldubitti ile kabullendiğimiz, bugün müze olarak kullanılan Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet Han'ı ecdat bellediğimizin nişanesi olarak, fethin ruhuna uygun olarak ibadete açılmalıdır. Ayasofya secdelerle buluşmadan, Yeni Türkiye misyonu anlaşılamaz.'

Konya Hakimiyet

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net