Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, OHAL'in amacının dışına çıktığını söyleyerek, bir çok yanlışın dayanağı olduğunu belirtti.

 

'OHAL masumların da canını yakan bir mekanizma haline geldi' diyen Genel Başkan Koncuk, 'Koştura koştura insanları açığa alanlar, ihraç edenler, suçsuzluğu çok net olarak ispatlanmış olanları dahi iade etmekten neden kaçınmaktadır?' diye sordu.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

 

'OHAL 15 Temmuz ihanetinin suçlularını bulmak, cezalandırmak için ilan edildi, ancak amacı dışına çıktı.Adeta bir çok yanlışın dayanağı oldu.

 

Amasız, fakatsız, terör ve teröristle mücadelenin her zaman yanında olduk, fakat OHAL masumların da canını yakan bir mekanizma haline geldi.

 

Haklı sebeple ilan edilen OHAL'in getirdiği yetkiyi dayanaksız ve keyfi olarak kullananlar adeta doğruyu bulmaktan korkar hale geldiler.

 

Sorgulamaktan, savunma hakkı vermekten imtina edenlerin derdi, doğruyu veya gerçek suçluyu bulmak değilse nedir?Kamu vicdanı rahatsızdır.

 

Koştura koştura insanları açığa alanlar,ihraç edenler,suçsuzluğu çok net olarak ispatlanmış olanları dahi iade etmekten neden kaçınmaktadır?

 

Açıktayken iade edilenler aynı sebeple 2. Kez açığa neden açığa alınmıştır? Bylock konusundaki hatayı dahi araştırmayanların kaygısı nedir?

 

Sorumluluktan korkan, yaşanılanlara göz yuman yetkililer,bakanlar, rektörler, bürokratlar, emin olun esas korkmanız gereken İlahi adalettir.

 

Zaman henüz geç değildir.Doğruyu bulmak her zaman mümkündür.Gerçekte kriter olmayan tüm kritelerleri gelin sil baştan yeniden değerlendirin' dedi.