Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü “Başkent Öğretmen Atölyeleri” çerçevesinde, Zoom ve YouTube üzerinden öğretmenler ile  buluştu.

Son günlerin popüler konusu olan Zoom konusunda bir öğretmenin sormuş olduğu soruya şu şekilde cevap verdi.

İşte Bakan Ziya SELÇUK'un Zoom programı konusundaki o açıklamaları:

Bunla ilgili bizim açımızdan bazı yasal prosedürler var. Milli Eğitim Bakanlığı da kamuoyunda ismi geçen programları ilgili yasal çerçevede işbirliği yaparak zaten kullanıyor. Yani bunlar böyle birçok, ne bileyim yahoo ve gmail gibi birçok program var. Bütün internette güvenlik ne ise aslında bu tür programlarda da güvenlik o. Bu yüzden bizim önemli olan işlerimizin yürümesi ve bunun güvenli olması. İçinde, yani profesyonel kullanım içinde MEB’de gerekli tedbirleri arıyorlar. Merak etmeyin bunları da paylaşacağız.

Arkadaşlar, kişisel verileri koruma kanuna uymak, çocukların soyadlarını yüzlerini vesaire belli konularda dikkat etmek kaydıyla bu çalışmaları zaten yapıyorlar. Burada uyarı kişisel verileri koruma konunu yönelik olarak  dikkatli olunması hususundaydı. Çünkü bu çocukların siber güvenlik açısında tehlikeli duruma düşmesini istemeyiz. Bu konuda il müdürlükleri açıklama yapacaktır.