11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakanlardan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun parti kuracağı iddia ediliyor. Söz konusu iddialar yalanlanmazken iki ismin AK Parti'ye yönelik eleştirileri dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği toplantılarda Gül ve Davutoğlu'na yönelik tepkide bulunduğu belirtiliyor. Konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’daki toplantılarda Davutoğlu'na ilişkin ihraç sinyali verdiğini söyledi.

Selvi şöyle yazdı:


‘Bu arada Erdoğan hem MKYK’da hem İstanbul’daki toplantıda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun YSK kararı üzerine yaptığı çıkışlara değiniyor.
Abdullah Gül için ’Kurucumuz değildi. Zaten cumhurbaşkanlığından sonra da partimize üye olmadı’ diyor. Davutoğlu için ’eski başbakan’ ifadesini kullanmakla yetiniyor. Ama ramazandan sonra Davutoğlu’yla ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği yönünde sinyal veriyor.'’

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısını okumak için Tıklayınız