Hem dünya hem de Türkiye genelinde devam eden koronavirüs salgınıyla ilgili yeni gelişmeler art arda geliyor. Türkiye'de vaka sayısının en yoğun olduğu belirtilen İstanbul'da bazı ilçelere kısıtlama mı getirilecek? Valilik, salgına karşı olası senaryolara göre hazırlıklarını sürdürüyor. İstanbul'da pozitif vaka yoğunluğunun en fazla olduğu ilçeler arasında olan Esenyurt, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar ile ilgili ne karar verilecek?
Koronavirüs salgınında vaka sayısının en fazla görüldüğü illerden biri İstanbul... İstanbul Valiliği, pandemi merkezi ve filyasyon ekibinin çalışmaları devam ediyor. Şuan tüm olasılıklar İstanbul Valiliği'nin gündeminde yer alıyor. İstanbul genelinde bir kısıtlama söz konusu olmasa da akaların yoğun yaşandığı sitelerde, caddelerde, semtlerde hatta ilçelerde kısıtlamaya gidilebilecek.

Esenyurt, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar pozitif vaka sayılarının yüksek olduğu ilçeler arasında yer alıyor. Risk haritasına göre, Avrupa Yakası'nda vakaların sayısı daha fazla. Çatalca, Başakşehir, Büyükçekmece ve Avcılar gibi risk yoğunluğunun az olduğu ilçeler de var.

İstanbul Valiliğinde yol haritası için pazartesi günü toplantı yapılması bekleniyor. (TRT Haber)