İstanbul'un Silivri ilçesinde geçtiğimiz hafta 5.8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında İstanbullular ev arayışına girdi. 

Daha az katlı apartmanlara göç

Ev arayan binlerce vatandaş daha az katlı apartman, daha yeni bir bina ve daha kayalık bir zemin üzerinde oturmak istiyor. 

Yoğun talep

Emlakçılara göre, İstanbul'un daha güvenli olduğu söylenen ilçelerine Bahçeşehir, Göktürk, Zekeriyaköy, Beykoz ve Kavacık'a akın oluştu. Müşterilerin çok acil şekilde ev aradıklarını söyleyen emlakçılar, vatandaşlar riskli raporu verilen binalardan hemen çıkmak istediğini söylüyor. 

Fiyatlar nasıl?

Ev fiyatları ise bölgeye göre değişiyor. Tek katlı villi tipi evlerin fiyatları 1 milyon dolardan başlıyor. Bahçeşehir bölgesinde 3+1 evlerin fiyatları 300-400 bin TL değerleri arasında değişiyor. Zekeriyaköy'de ise fiyatlar 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Yine Beykoz taraflarında da fiyatlar 1 milyon doların üstünde seyrediyor.

Rezidanslarda da 1+1 evler en az 1 milyon TL. Bu nedenler şuan da kiralık evlere talep daha fazla. Eski evler ile yeni evler arasında yüzde 30 fiyat farkı bulunuyor. Aynı bölgede eski bir evin kirası 2 bin TL ise yeni evin fiyatı 3 bin TL'den başlıyor.