Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre seçim sonuçlarının kesinleŞmesinden sonra. Kabine değişkliği oalcak.

Daha önce yapılması planlanan 10 bakanın değişeceğine dair kulislere de yansıyan revizyon, Referandum öncesi seçmenin olumsuz etkileneceği düşünülerek referandum sonrasına bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Binali YILDIRIM'la bu konuda mutabık. En az 10 Bakanlıkta değişim olacak Bazı bakanlar görevden alınacak, bazı bakanlıklarda kaydırmalar olacak. 

AK Parti kulislerine göre, bunda en önemli belirleyici 'Karar alma ve proje üretme' konusundaki yeterlilik olacak. FETÖ ile mücadelede etkin olma ve uyum sorunu da diğer tercih sebeplerinden birini oluşturacak.

AK Parti için yeni dönem, özellikle ekonomi gibi kritik konularda, hızlı ve doğru karar alabilmek olacak. Yeni dönemde hem genel seçim hem de başkanlık seçiminde başarılı olmayı, yeni kabinenin kararları etkileyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yakın çalışan isimlerin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu biliniyor. Görevlendirmeleri yeni yapılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın görevine devam edeceği belirtiliyor.

Hürriyet Gazetesi

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net