100 Yıllık derin uykusundan uyanıyor gençlik;  Yalan yazan, İdeolojik tarih masallarıyla uykuya dalmış bir Nesilden; İlim irfan ışığında Ses veren, Yol açan, sorgulayan ve dönüştüren gençliğe…

Elbet örnek aldıkları yegâne bir kişi var. Gençliğe yapacağınız madden ve manen yatırım belki de önümüzdeki 100 yılın Yönetim, Vicdan ve Ahlak anlayışını değiştirecektir.

Buna da acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Her Siyasetçi/Yönetici veyahut Lider yerine birini hazırlamalıdır, bu kutsal dava bırakın noktayı Virgülü bile kaldırmaz.

“Gençler Atalarını tanıdıkça… “ derken atalarını tanımalarını kim bu kadar geciktirdi, neden yanlış tanıdık dersiniz.

Bizler ne zaman bu coğrafyayı başsız sahipsiz bıraktık O günden beridir; Açlık, Sefalet, Savaş, Kan ve kardeş kavgası hüküm sürdü bu Coğrafyada. Elbette Medeniyet dediğin tamda bunu istiyordu.

Öyle bir gündü ki Dedelerimizden armağan yazılı olan asılar süren bilgi birikim veya tavsiyelerine, öğütlerine yabancıydık; artık okuyamıyor, okusak anlamıyor.

Onlara birer tarihi eser gibi, Müze ziyareti gibi bakıyorduk.

Dolayısıyla yaptıklarımızı tekrar yapmaya, Keşfedileni tekrar keşfetmeye, Hata ise aynı hatayı tekrar tekrar yapmaya devam ediyorduk.

Öyle ki sanki 6 Asır hiç yaşanmamış gibiydi. Yüzümüzü döndüğümüz batı, dedelerimizle olduğu gibi kardeşlerimizle de aramıza mesafe koydu.  

Şükürler olsun ki bugün uyanmış, Gördüğü manzara karşısında gözlerini fal taşı gibi açmış; Kayıp yüzyılı Kazanç Yüzyıla dönüştürmeyi dava edinmiş gençler var.

Efendiler sahip çıkın gençliğe; Hiç ölmeyecek gibi Makam/Mevkii kavgasına düşmeyin, Unutmayın bizden haber bekleyen, Zaferimizle şenlenen, Yenilgimiz ile hüsrana boğulan bir coğrafya var yanımızda. Kim bilir belki de onların duaları vesile oldu bu kutsal uyanışa.

Dindar bir nesil yetiştirmeliyiz; Kasıt elbette sadece farz ibadetlerini yerine getiren gençlik değil!

Dinini öğrenmiş gençlik yaşamını ona göre şekillendirir, Yoluna ışık olur karanlık yollara sapmaz, Merhametli olur Vefalı olur.

Ahlaken çöküş bu vesileyle de durur.

Tüm projeler; idealist, İnsanlara tepeden bakmayan, ihlaslı kısaca derdi davası olan gençler üzerine, Tüm yatırım; insanlık ve İslamlık davası olan ve bu davasını dert olarak sırtına yüklemiş gençlere dair olmalıdır.

Bu günün gençleri yarının Ataları olacaktır. Dönüştürücü Siyasetin bugün en çok gençlere ihtiyacı vardır.  O halde Vakit Dirilmiş, Küllerinden doğmuş Gençliğe El verme vaktidir.

 

Erdem VURAL

Eğitim Yöneticisi