Kadro değil sadece statü değişikliği isteyen ve bu konuda yıllar önce toplu sözleşmede bakan imzası ile bağıtlanarak Resmi Gazete’de yayımlanan sözün yerine getirilmesini talep eden üniversiteli işçiler ‘Yazılı basından görsel basına’ açıklamalarda bulundular.

2015 YILININ SÖZÜ TUTULSUN

Üniversiteli işçilere statü değişikliği için toplu sözleşmede yer alan beş yıl önceki söz hala yerine getirilmedi.

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER GÖRSEL BASINDA

Yazılı ve görsel basında giderek daha fazla yer almaya ve gündem oluşturmaya devam eden Üniversiteli İşçiler Bengütürk TV’de Cem Açıkgöz’ün hazırlayıp sunduğu Günün Raporu programına konuk oldu.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

“Bazı işçilerin kamu görevlisi ve geçici personelin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi

Madde 36- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarının fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve arazi gibi işçi istihdamının zorunlu olduğu yerlerde istihdam edilen işçiler hariç olmak üzere ilgili yer ve birimlerinde memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların, KİT’lerde sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır.”

FIRSAT EŞİTLİĞİ YAKALAYAMADILAR

Üniversiteli İşçiler Platformu adına programa katılan Cihan Demir konu ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Programda üniversiteli işçilerin kamu personeli olarak diplomalarının getirdiği unvanları konusunda fırsat eşitliği yakalayamadıklarına, işçi kadrosunun üniversite mezunları için çağın gerisinde kalan koşullarına, kadrolarının var olduğundan bahsederek istediklerinin yalnıza statü değişikliği olduğuna ve devlet-personel açısından sonuçlarına değinildi.

5 YIL GEÇTİ

Son olarak soruna çözüm teşkil edecek bir karar alınarak 2015 yılında Memur-sen Konfederasyonu ile hükümet arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin 36/1 maddesi ile somutlaştırıldığını ancak aradan geçen 5 yıla rağmen bu kazanımın hayata geçirilmediğini kaydetti.

Günün Raporu programı sunucusu Cem Açıkgöz, programlarında Üniversiteli İşçilerin sorununu her zaman konuştuklarını, gelen konuk ve uzmanlara sorduklarını, sormaya da devam edeceklerini bildirdi.