İcra ve İflas Kanunu'nda yapılan değişiklikle ticari ve ekonomik bütünlük arz eden ya da bir bütün halinde satıldığı takdirde daha yüksek gelir elde edileceği anlaşılan mal ve haklar ile bu mal ve hakları bünyesinde bulunduran işletmelerin, bir bütün olarak satılması imkanı getirildi. Bu halde taşınmazın paraya çevrilmesi hükümleri uygulanacak. Bir bütün olarak satış gerçekleşmezse mal ve haklar ayrı ayrı satılacak.

BORÇLAR KAPSAM DIŞI

Konkordato süreci iflasla sonuçlanırsa kararı veren mahkeme, tasfiyenin basit veya adi tasfiye usulüne göre yapılmasını isteyecek. Gerektiğinde adi tasfiye komiserler tarafından yerine getirilebilecek. Bu halde iflas idaresine ait görev ve yetkiler komiserler tarafından kullanılacak. Kredi kurumları tarafından verilen krediler de dahil olmak üzere, geçici mühlet kararından sonra komiserin izniyle akdedilmiş borçlar, konkordato şartlarına tabi olmayacak. Bu borçlar, temerrüt halinde mühlet sırasında dahi icra takibine konu edilebilecek ve rehinli alacaklardan hemen sonra, diğer bütün alacaklardan önce ödenecek.
TAPU HARCINA ONLİNE SORGU

Emlak Vergisi Kanunu'ndaki değişiklikle de, tapu müdürlükleri, bina ve arazinin devrinde tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile Emlak Vergisi borcunu ilgili belediye tarafından sağlanan sistem üzerinden elektronik ortamda sorgulayacak.

Yeni Şafak