Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği öğrenci ve mezunlarının Ajans Kamu adresimize gönderdiği sorunlarını aynen aktarıyoruz;

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği öğrenci ve mezunlarıyız. Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümü altında birçok öğrenci arkadaşımız eğitim hayatına devam etmekte .Bir çok sağlık branşının kamu ve özel kurumlarda görev tanımı olmadığı gibi Sağlık bilgi sistemlerinin görev tanımı yoktur.

Sağlık Bilgi Sisteminin daha fazla güçlenebilmesi için görevimizin başında olmak istiyoruz. Görev yapabileceğimiz kuruluşlar ; Sağlık Bakanlığına bağlı hastane veya diğer kuruluşlar, Sosyal Güvenlik Kurumları , Sağlık sektörüne bağlı bilgi-bilişim şirketleri, Özel Hastaneler, Sigorta Şirketleri, ilaç veya medikal ürün satişi yapan firmalar ,Kizilay ,Sivil örgütler gibi alanlardır . Şuan hastanelerde bizim görevimizi sözleşmeli,taşeron KPSS puanıyla herhangi bir memuriyet branşına dahi tercih yapamamaktayız . KPSS nitelik kodumuz var ama henüz hiçbir alımda bize kontenjan ayırmadılar .Bu sebepten kurumlarda henüz böyle bir kadro sınıfı oluşmadı.

Kamuda istihdam edilmediğimiz gibi özel sektörde mezun olduğumuz Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümünü daha önce duyurmadıkları için kapılar burada da yüzümüze kapatılmakta. Erkek mezunlar için askeri sınavlarda yapılan başvurularda ise “mezun olduğunuz bölüm uygun değildir” uyarısı ile karşılaşmaktayız . Kendi mesleğimiz olan sağlık bilgi sistemleri teknikerliği’ni yapamazken farklı mesleklerde de çalışamıyoruz yada başvurularımız kabul edilmemektedir.Her geçen gün daha farklı üniversitelerde bahsi geçilen bölüm açılmakta ve öğrenci kabul etmektedir.Bununla birlikte her geçen gün bu bölümden mezun olan arkadaslarımızda artmaktadır.

Mezun ve öğrenci arkadaşlarımız bu genç yaşlarında sonu olmayan bir çıkmaza girmektedirler .Yeni korona virüs(COVİD-19) salgının ülkemizde görülmesinin ardından sağlık sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik .Bu yüzden daha fazla bekletilmeden bilgi işlem sistemlerinin bizlere yani SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ TEKNİKERLERİNE emanet edilmesini istiyoruz.