2018 Nisan ayında kamuda çalışan yüz binlerce işçi Kanun Hükmünde Kararname ile Yüksek Hakem Kurulu kararlarına tabi olmak koşuluyla kadroya alınmıştı. Çalışanlar yıllarca taşeron şirketlere bağlı olarak asgari ücretle çalıştırılırken, kadroya geçince de asgari ücret düzeyinde maaşla karşılaştılar. Kadroya geçince farklılıklar olmasını bekleyen 696'lı kamu çalışanları sendikaların da saf dışı edildiğini görünce adeta şok üstüne şok yaşadılar. Geçmişe dönük alacaklarına binaen açtıkları kamu davalarından feragat etmek koşuluyla kadroya alınan işçiler, avukatlık ücretlerini de ceplerinden karşılamış, mağduriyet üstüne mağduriyet yaşamış ve kadroya geçtiklerine bir türlü sevinememişlerdi. Yaşadıkları bu hak kayıplarının son bulması için sosyal medya üzerinden etkinlik başlatan işçiler, twitter'dan seslerini duyurmaya çalıştılar.

İşçiler neden KHK ile kadroya alındıklarının cevabını bir türlü bulamayıp, toplu sözleşme yerine neden Yüksek Hakem Kurulu kararlarına tabi olduklarına da anlam veremediler. Sendikal haklardan mahrum kalan işçiler, 2020 Ekim ayında oturulacak olan toplu sözleşme masasına gecikmeksizin oturularak sosyal ve özlük haklarından tam anlamıyla faydalanmak istiyorlar. Bu anlamda sosyal medyada zaman zaman etkinlik gerçekleştiren işçiler, bu akşam Twitter üzerinden #696İşçileriTiseDahilEdilsin etiketiyle seslerini duyurmaya çalıştılar. Kısa sürede onlarca mesaj ve paylaşımın yapıldığı twitterda baskın mesajlarla adeta yoğun gündem içerisinde yer bulmaya çalışan işçiler, şimdiden bir sonra ki TT çalışmasına hazırlık yapmaya başladılar.

696 Sayılı KHK ile kadroya alınan işçiler, diğer kadrolu işçiler gibi tüm sosyal ve sendikal haklardan faydalanmak istiyorlar. Özellikle koronavirüs sürecinde canla başla tüm kurumlarda bilhassa sağlık kurumlarında ön saflarda emek sarfeden işçiler Toplu İş Sözleşmesi (TİS)'e dahil edilmek istiyorlar. Sosyal medya üzerinden öncelikle  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sık sık mesaj gönderen işçiler, mesajlarının cevap bulmasını istiyorlar.

İşte İşçilerin Twitter'da Gönderdiği O Mesajlardan Bazıları;