Ajanskamu.Net-

YÜZLERİ BİR TÜRLÜ GÜLMEDİ

2 Nisan tarihinde kamuda çalışan yüz binlerce işçi kadroya alınmış, bakanlıklar arasında yapılan protokol sözleşmesi çerçevesinde 2020 yılına kadar ki süreç için henüz netleşmeyen konular var.  Yıllarca kamu kurumlarında asgari ücret üzerinden geçimini temin eden yüz binlerce işçi 2019’da yapılacak olan toplu sözleşmeye dahil edilmeyi beklerken, ilgili bakanlıkların düzenlediği protokol sözleşmesinde asgari ücret konusuna değinilmediği iddia edildi. Yıllardır yaşadıkları ekonomik mağduriyetle yüzleri bir türlü gülmeyen taşeron işçiler, kadroya geçtiklerine bir türlü sevinemediler.

KAFALARI KARIŞTIRAN İDDİALAR VAR!

Eğer hali hazırdaki bu sözleşmede asgari ücret zammından faydalanıp faydalandırılmayacağı belli değilse, çalışanların morali alt üst olacak. Muallakta kalan bu konu için Çalışma Bakanlığı’nın ivedilikle açıklama yapması gerekiyor.  2019 toplu iş sözleşmesine dahil edilip, eşit şartlarda eşit ücret sloganıyla sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan işçiler, asgari ücret zammından faydalandırılmazsa 2019 yılı için ücretlerde herhangi bir değişiklik olmayacak.

2019 TOPLU SÖZLEŞMESİNDE YER ALMAK İSTİYORLAR

Diğer taraftan eski kadrolu işçiler, memurlar, emekliler için enflasyon zammı konuşulurken, çiçeği burnunda kadrolu işçiler asgari ücret zammını konuşuyor. Sosyal ve sendikal haklardan mahrum edilen işçiler yerel seçim öncesi 2019 TİS’ne dahil edilmeyi bekliyor. Ayrıca enflasyon zammından faydalanmak isteyen işçiler, sosyal medyada birleşiyor.

SOSYAL PLATFORM OLUŞTURDULAR

Sosyal medyada birleşerek sorunlarını dile getiren ve taşerondan kadroya geçerek mağduriyetlerinin son bulmasın ı isteyen işçiler, kurdukları ‘’4 D KADROLU İŞÇİLER’’ Facebook grubunda toplanıyor.

ÇALIŞANLARIN TOPLANDIĞI SAYFA;

https://www.facebook.com/groups/742704432606886/