Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Merkezi’nde düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, TBMM’ye sunulan, çalışanları ilgilendiren maddelerin de olduğu torba yasaya ilişkin konuştu. Ergün Atalay, “Bu yasa işçilerin, çalışanların aleyhine, kuralsız ve örgütsüz işçi çalıştıran işverenlerin lehine. Bu yasa bu şekliyle çıkarsa bedelini çocuklarımız, torunlarımız öder.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARI YAKINDAN İLGİLENDİREN YASA

TBMM’de 43 maddelik bir yasa teklifinin görüşüleceğini, “torba yasa”da çalışanları yakından ilgilendiren birçok maddenin de bulunduğunu söyleyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu yasa teklifindeki çalışanları, sendikaları ilgilendiren 16, 28 ve 32. maddelere ilişkin itirazlarımız var. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK bu konuda ortak resmi açıklama yaptık. TBMM’ye, Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bütün partilerin genel başkanlarına sesleniyorum. Bu yasayı geri çekin. Bu yasa işçilerin, çalışanların aleyhine, kuralsız ve örgütsüz işçi çalıştıran işverenlerin lehine. Yasa bu şekliyle çıkarsa bedelini çocuklarımız, torunlarımız öder. Bundan vazgeçin. Toplumun bu haklı talebini yerine getirin. 25-50 yaşın, esnek çalışmanın kabul edilir tarafı yok.”

Kayıt dışı istihdamın geçen sene %32, şu anda %34 olduğunu ifade eden Ergün Atalay, yasa çıktığı takdirde kısa zamanda bu oranın %44’e yükseleceğini sözlerine ekledi.

KURTARMA EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Depremden 91 saat sonra kurtarılan Ayda ile 65 saat sonra kurtarılan Elif’e aileleriyle mutluluk dileyen Atalay, bu süreçte görev alan tüm kurumlara, belediyelere, sağlık çalışanlarına, kahramanca gayret sarf eden kurtarma ekiplerine teşekkür etti.