Son dakika açıklaması: İşçiler için ikramiye ayı geldi, Mayıs ikramiyeleri yatıyor

Taşerondan kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerine bu ay ilave tediye ödemesi yapılacak. En az 950 TL ikramiye ödemesi için geri sayım devam ediyor. Çalışanlar, ne kadar ödeme yapılacağını, maaşa göre ilave tediye ödemesinin ne kadar olacağını ve ödeme tarihini araştırmaya başladı. Biz de ajanskamu.net olarak bu haberimizde ilave tediye ödemelerinin tarihine ve maaşa göre ilave tediye miktarına yer verdik.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ YAYIMLANMIŞTI

Ocak ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre 2020 yılının ilk iki ilave tediye tarihlerine yer verildi. Karara göre ilk ilave tediye ödemesi 31 Ocak 2020 günü yapılması kararlaştırıldı. İlk ilave tediye ödemeleri işçilerin hesaplarına yattı.

İLAVE TEDİYELERİN İKİNCİ TAKSİDİ

Bilindiği üzere kamu işçilerine her yıl 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılır. 52 günlük ödeme 4 takside bölünür ve 13 günlük ikramiyeler şeklinde verilir. İlk 13 günlük ödeme 31 Ocak 'ta yapıldı. İkinci taksit ise 22 Mayıs 2020 günü hesaplara yatacak. 

NE KADAR YATACAK?

İlave tediye ödemesi hesaplaması çalışanların aldıkları maaşa göre yapılmaktadır. İşçilere, aldıkları maaşa göre yapılan hesaplama sonucu ilave tediye ödemesi alır. Maaşa göre ilave tediye ödeme hesaplaması şu şekilde:

KESİNTİLER

İlave tediye ödemesinden bazı kesintiler yapılmaktadır. Bunlar SGK primi, işsizlik primi, gelir vergisi ve damga vergisidir.

Kesintiler ve kesinti oranları şu şekilde:

Yüzde 13 SGK işçi primi,

Yüzde 1 işsizlik primi,

Yüzde 20 gelir vergisi, 

Binde 7,59 Damga Vergisi.

AJANS KAMU - ÖZEL HABER