Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan 'ın imzası ile Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda kamu personellerine esnek çalışmanın geldiğine yer verildi.

Kamuda esnek çalışma genelgesi yayımlandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Tüm kamu personellerini ilgilendiren kararda, kamda koronavirüs tedbirleri kapsamında esnek çalışma sistemine geçileceğine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONAYLADI

Vakaların son günlerde yeniden artışa geçmesi nedeniyle coronavirüs konusunda yeni tedbirler alınması elzem hale geldi. Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu 'nda da gündeme gelen düzenleme , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın onayından geçerek Resmi Gazete 'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 

Yayımlanan genelge şu şekilde:

ESNEK ÇALIŞMA NE DEMEK? ÇALIŞMA SAATLERİ NE OLACAK?

İhtiyacı karşılayacak kadar asgari personel bulundurulması şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin yeni Genelge.

ÖZEL SEKTÖRE GELİR Mİ?

Koronavirüsün en yoğun görüldüğü dönemde özel sektöre de esnek çalışma gelmişti. Şimdilik sadece kamuya esnek çalışma geldi.