Önceki gün ikincisi düzenlenen ve hayal kırıklığına uğratan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili Hak-İş’ten de açıklama geldi. ATO Congressium’da düzenlenen Hak-İş’in 14. Olağan Genel Kurul’a katılan Mahmut Arslan, burada önemli açıklamalar yaptı.

 

İLK GÜNDEM EKONOMİ
Hak-iş Başkanı Arslan’ın ilk gündem maddesi ekonomi oldu. Arslan, Türkiye üzerinde oynanan ekonomik oyunların farkında olduklarını ve bunların Türkiye’yi yeniden IMF kapısına götürme amaçlı olduğunu söyledi. Şimdiye kadar IMF ile yapılan tüm anlaşmaların kriz getirdiğini söyleyen Arslan, Türkiye’ye IMF üzerinden yoksulluk gelmesini asla kabul etmediklerini söyledi.

 

EYT İÇİN ÇÖZÜM İSTEDİ
Mahmut Arslan konuşmasında Türkiye’nin kanayan yanalarından biri olan EYT meselesine de değindi. Hak-İş olarak prim gün sayısını bitiren fakat yaş nedeniyle emekli olamayanlardan özellikle EYT nedeniyle işten çıkarılanların, çalışma gücünü kaybetmiş olanların ve sektörde iş bulamayanların mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini talep etti.

 

TAŞERON TALEPLERİNİ YİNELEDİ
Bakanlık ile kamu işçilerinin TİS sürecinde taşeronların TİS’e dahil edlime taleplerini aktarmış olan Hak-İş Başkanı Arslan, kadro alan veya alamayan tüm taşeronların toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolüne dahil edilmesini ve artışlardan yararlandırılması gerektiği çağrısını yineledi.

Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu olarak toplu iş sözleşmesinin bir an önce çözüme kavuşmasını istediklerini de ekledi.