AJANS KAMU - ÖZEL HABER

İşçilerin Merakla Beklediği İkramiye Ayı Geldi

Kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçilerine bu ay ilave tediye ödemesi yapılacak. En az 950 TL'lik ikramiye ödemesi için geri sayım başladı. İşçiler ne kadar ödeme yapılacağını, maaşa göre ilave tediye miktarını ve ödeme tarihini araştırmaya başladı. Biz de ajanskamu.net olarak bu haberimizde ilave tediye ödemelerinin tarihine ve maaşa göre ilave tediye miktarına yer verdik.


CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ YAYIMLANMIŞTI

Ocak ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde 2020 yılının ilk iki ilave tediye tarihlerine yer verildi. Karara göre ilk ilave tediye ödemesi 31 Ocak 2020 günü yapılmıştı. İlk ilave tediye ödemeleri işçilerin hesaplarına yattı.

İLAVE TEDİYE İKİNCİ TAKSİDİ NE ZAMAN

Bilindiği üzere kamu işçilerine her yıl 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılmakta. 52 günlük ödeme toplamda 4 takside bölünür ve 13 günlük ikramiyeler şeklinde verilir. İlk 13 günlük ödeme 31 Ocak 'ta yapıldı. İkinci taksit ise 22 Mayıs 2020 Cuma günü çalışanların hesaplarına yatacak. 

TEDİYE NE KADAR YATACAK?

İlave tediye ödemesi hesaplaması maaşa göre yapılmaktadır. İşçiler, aldıkları maaşa göre yapılan hesaplama sonucu ilave tediye alır.  Maaşa göre ilave tediye ödemesi miktarı ise şu şekilde:

İlave tediye ödemesinden bazı kesintiler yapılmaktadır. Kesintiler ve kesinti oranları şu şekilde:

Yüzde 13 SGK işçi primi ,

Yüzde 1 işsizlik primi,

Yüzde 20 gelir vergisi, 

Binde 7,59 Damga Vergisi.