Milli Eğitim Bakanlı tarafından gerçekleştirilen 19. Milli Eğitim Şurasında 179 tavsiye kararı alınmıştı. Bu kararlar arasında ise fiziksel güvenliği sağlamak amacıyla okullarda sağlıkçı ve güvenlikçi personel istihdam edilmesi kararı dikkat çekmişti. 

Sağlık konusunun yalnız ülkemizde değil tüm dünyada en önemli gündem maddelerinden biri haline gelmesiyle birlikte okullarda sağlık alanında alınacak önlemler ve atılacak adımlar öne çıktı. Okullara sağlık personeli alımına ilişkin değerlendirmelerin öne çıkması sonrası, atılacak adımlar ekonomik anlamda bazı sonuçlar doğuracaktır. Diğer taraftan okullarda güvenlik görevlilerinin sayısının da arttırılması da en az sağlık personeli alımı kadar önem taşımaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Şurasında alınan her okul için sağlık personeli ve güvenlik personeli istihdam edilmesi tavsiye kararının hayata geçirilmesine yönelik gelişmeler oldukça köşemizden duyurmaya devam edeceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte İŞKUR TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında okullara güvenlik personel alımı yapıyor. 

Bu konuda arama yapmak için tıklayınız. 

TYP ekranında yere alan uygulama alanından 'MEB Güvenlik' seçeneğini seçip 'Ara' butonuna basarak öğrenebilirsiniz.