EGM özel güvenlik sınav tarihleri hakkında bir açıklama yaptı. "Covid-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte; Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığımız tarafından yürütülen Eğitim ve Sınav Hizmetlerine İlişkin Yeni Faaliyet Takvimi Düzenlenmiştir." ifadeleri ile yayımlanan duyuruda yeni sınav tarihleri ile tedbirlere yer verildi.

EGM duyurdu: Özel Güvenlik sınav tarihleri açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafındna son dakika duyurusu yayımlandı. Duyuruda özel güvenlik sınav tarihlerine ve yeni tedbirlere yer verildi. 

"İnsan sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturan koronavirüs (Covid-19) salgınında; Ülkemizde vaka sayılarındaki düşüş ve salgının büyük ölçüde kontrol altına alınmasıyla Mayıs ayı itibariyle birçok alanda yeni normalleşme sürecine geçilmiştir. Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamalar çerçevesinde, bu süreçte Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının görev alanına giren konulara ilişkin yeni faaliyet takvimi düzenlenmiştir:" ifadeleri ile yayımlanan özel güvenlik sınav tarihleri duyurusu şu şekilde:

  • 2020 yılı Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde Valiliklerce planlanan Özel Güvenlik Hizmetiçi Eğitim Atışlarının Haziran ayı itibari ile uygun görülen tarihlerde yapılması sağlanacaktır. 
  • Özel güvenlik eğitim kurumlarınca yapılan teorik eğitim ve uygulamalı eğitimler ile Valiliklerimizce yürütülen özel güvenlik yazılı sınavları ve uygulamalı atış sınavları iş ve işlemlerinde Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu ile İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından tavsiye edilen kararlara göre hareket edilmesi, 
  • Sosyal mesafe kuralına uyulması, maske, dezenfektan ve eldiven gibi koruyucu ekipmanların mutlak suretle kullanılması sağlanarak, genel hijyen kurallarına uyulması gerekmektedir

İŞTE YENİ SINAV VE EĞİTİM BİTİŞ TARİHLERİ