Sendikaların, bürokratların, idareci ve yöneticilerin adeta görmezden geldiği 2. sınıf insan muamelesine tabi tutulan pandemi sürecinin sessiz kahramanları taşerondan kadroya alınan işçiler için ne bir ses var, ne de bir sada! 

Hastanelerde ve sağlık kurumlarında en yüksek risk ortamlarında özveriyle çalışan temizlik görevlileri, veri giriş ve sekreterlik çalışanları, klinik destek personelleri ve güvenlik görevlileri bu süreçte adeta sahipsiz kaldı. Ne hastanelerin döner sermayesinden, ne de ek ödemelerden faydalandırılmayan işçiler, asgari ücretle geldiler, asgari ücretle gidiyorlar.

Mezar Taşına Asgari Ücretli Yazarsınız!

Sosyal medyadan yetkililere seslenen işçiler, 15 yıldır hastanede canla başla her türlü riskli ortamda çalışıyorum ama maaşım hala asgari ücret. Ölünce mezar taşıma 'Asgari ücretli vatandaş Öldü!' yazarsınız diyerek, adeta yaşadıkları bu asgari ücret sendromunu dile getirdiler. 

Yıllardır hastanelerde asgari ücretle çalıştırılıp, kadroya alınınca da asgari ücrete tabi tutulan işçilerin canı çok sıkkın. Özellikle toplu sözleşme sürecinin yaklaşmasına rağmen hiçbir sendikadan ses çıkmıyor. Sosyal medyadan sendikalara adeta sitem eden işçiler, yaşanan bunca adaletsizliğe rağmen halen sendikaların sükunete bürünmesine anlam veremiyorlar. 

Aynı hastanede aynı işi yapan, hatta daha ağır işleri yapan sağlık çalışanı 696 Sayılı KHK ile kadroya alınan işçiler neden hiçe sayılıyor, neden ek ödemeden faydalanamıyor çıkıp ta biri bunun cevabını vermiyor! Ayrıca 15 yıldır asgari ücrete tabi tutulan işçiler kadroya alınmasına rağmen neden hala asgari ücret alıyor, bu da bir başka muamma..

Dileğimiz bundan sonra ki süreçte çalışanların huzurunun tesis edilmesidir. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde KOOP-İŞ adında bir işçi sendikasının bu saydığımız kategoride ki işçiler için Sağlık Bakanlığı'na yaptığı yazılı başvuruyu paylaşıyoruz. Umarız faydası olur.

Koop-İş Sendikasının İşte O Yazılı Başvurusu

Sendikamız Koop-İş, Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunarak, sağlık kurumlarında taşerondan kadroya geçirilen üyelerimiz ile Milli Eğitim Bakanlığından geçici görevle Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevlendirilen üyelerimizin de diğer sağlık çalışanlarına tanınan ek ödemelerden yüzde 100 oranında yararlandırılmasını istedi.