Üniversiteli işçilerin mağduriyetleri TBMM'de.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan bugün TBMM Genel Kurulu 'nda dikkat çeken açıklamada bulundu. Kamuda çalışan binlerce üniversiteli işçiyi ilgilendiren açıklamada Ceylan, mağduriyetin giderilmesi çağrısında bulundu.

"Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan daimi kadrodaki üniversite mezunları işçilerin feryadı buradan defalarca dile getirildi fakat hiçbir mesafe alınamadı." diyerek Genel Kurul 'da sözlerine başlayan Ceylan, "Memur olarak çalışan arkadaşlar ile aynı üniversitenin aynı bölümlerinden mezun olup aynı işi yapmalarına rağmen statülerinin farklı olmasından dolayı eşit işe eşit ücret ve özlük haklarından faydalanamayan bu işçilerin çığlığını duymamakta neden ısrar ediliyor? Üniversite mezunu işçilerimizin talepleri sadece statü değişikliğidir." dedi.

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Ceylan açıklamasının devamında üniversiteli işçilerin taleplerini sıraladı ve "Özetle, kamu kuruluşlarında, belediyelerde ve KİT’lerde işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu işçilerin, isteğe bağlı olarak eğitimlerine uygun memur kadrolarına geçirilmesi herkesin mağduriyetini önleyecek ve hak eşitliği sağlayacaktır. Bu talebin karşılanması “eşit işe eşit ücret” prensibinin de gereğidir ve personelin verimliliğini artıracağı gibi, çalışma barışına da katkı sağlayacaktır." dedi.