YAPILAN DEĞİŞİKLİK ÖĞRETMENLERİ MAĞDUR ETTİ

MEB tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile %100 artırımlı hizmet puanı uygulaması kaldırıldı. Bu durumun tek bir istisnası var. %100 artırımlı almaya başlayan öğretmenler yine %100 artırımlı almaya devam edecekler.

%100 artırımlı hizmet puanı uygulamasının kaldırılması birçok öğretmeni de mağdur etti ve bu haklarının elinden alınmasına sebep oldu.

Örneğin 2018 yılında %25 artırımlı hizmet puanı almaya başlayan bir öğretmen, 2019 yılında da %50 artırımlı hizmet puanı almış oldu. 2020 yılında da %100 artırımlı hizmet puanı almaya başlamayı bekleyen bu öğretmenin maalesef bu hakkı elinden alınmış oldu. Yönetmelik değişikliğinin yapıldığı tarih itibarıyla yürürlüğe girmesi sebebiyle bu öğretmen %100 artırımlı hizmet puanı alamayacak.
MEB bu konuda ek bir madde koyarak mağduriyeti önleyebilirdi.

Örneğin artırımlı hizmet puanı almaya başlayan öğretmenler için eski uygulama devam ettirilerek %100'e ulaşmaları sağlanabilirdi.

%100 artırımlı puan almak için okullarından da yıllardır tayin istemeyen bu öğretmenlerin artık okullarında sabit kalmalarının da bir anlamı kalmamış oldu. %100 artırımlı hizmet puanı alamayacak bu öğretmenlerin büyük bir kısmı farklı okullara tayin isteyecektir.