İşte bekçi olma şartları.

2020 yılında sadece İstanbul için bekçi alımı ilanı yayımlandı ve söz konusu alım için ilk aşama tamamlandı. Adaylar önümüzdeki haftalarda yazılı sınava girecek. İkamet şartı olduğu için beklçi alımına sadece İstanbul 'da ikamet edenler müracaat edebildi. Öte yandan bekçi alımında son 1 yıldır alım yapılan şehirde ikamet etme şartı olduğu için başvuru sırasında ikamet taşıma da olmuyor. Bu nedenle Tükiye genelinde yüz binlerce genç, ikamet ettikleri şehirlere bekçi alımı bekliyor.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: 11 BİN BEKÇİ ALIMI OLABİLİR

Bakan Soylu geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada EGM bünyesinde 1500 bekçi eksiği olduğunu, ancak yeni kadro verilmesi durumunda 10 bin daha bekçi alınabileceğini söyledi.

Bekçiler ve bekçiliğe başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

YENİ İLAN 2021 YILINDA

EGM'ye Polis Akademisi tarafından bekçi alımlarının 2021 yılında devam etmesi bekleniyor. Ancak ilanın hangi tarihte yayımlanacağı, hangi illere alım yapılacağı henüz belli değil. 

ASKERLİK-MEZUNİYET ŞARTI

Bekçi alımında askerlik şartı aranmakta olup adayların en az lise mezunu olması istenmektedir. Birçok aday en az ilkokul mezunlarından da alım bekliyor. 

YAŞ ŞARTI

Bekçi alımında yaş şartı ise şu şekilde: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak.