40.000’den fazla mezuna sahip Harita ve Kadastro Teknikerleri olarak her yıl yaklaşık 5000 yeni mezun vermekteyiz. Tapu ve Kadastro, Milli Emlak, Karayolları, T.C. Devlet Demiryolları, Devlet Su İşleri ve çalışabileceğimiz 17 farklı kamu kurumu bulunmasına rağmen 2018 atama döneminde 64, 2020 atama döneminde ise sadece 8 atama yapılmıştır. Kamu kurumlarının bizlere fazlasıyla ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Kurumlardan ihtiyaç olan Harita ve Kadastro Teknikeri sayılarının talep edilmesini, devletimizden ise talep edilen bu sayıların kesintiye uğramadan onaylanmasını talep ediyoruz. Bazı kamu kurumlarının yapmış olduğu atamalar ise şu şekilde;

Ana kurumumuz olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; son 2 yıldır hiç Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapmamıştır. 2020/2 ve 2021/1 merkezi atamalarında hiç atama yapmaması bizi derinden üzmüş ve bölümümüzdeki zaten var olan yığılmayı artırmıştır. Son 2 yılda Kadastro Müdürlüklerinden 441 kişi ayrılmasına (istifa, emeklilik, vefat vb.) karşılık sadece 50 atama yapılmıştır. Tapu Müdürlüklerine ise son 4 yıldır hiç Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapılmamıştır. Son 4 yılda Tapu Müdürlüklerinde işlem sayısı %35 artmış buna karşılık bölümümüzden hiç atama yapılmamıştır. Bölge, Kadastro ve Tapu Müdürlüklerine YÜKSEK ve ADALETLİ sayıda Harita ve Kadastro Teknikeri Ataması yapılmasını talep ediyoruz.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü; Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandığı günden (son 4,5 yıldır) günümüze hiç Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapmamıştır. Milli Emlak Genel Müdürlüğü 2020 faaliyet raporunun zayıflıklar bölümünde ‘’Personel sayısının yetersizliği’’ konulu maddenin acil olarak personel alımına ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Buna rağmen son 4,5 yıldır hiç Harita ve Kadastro Teknikeri alınmaması gariptir. Teknik unvana sahip bizlerin yapılacak atamalarda tercih edilip yüksek sayıda kontenjan ayrılmasını istiyoruz.

Karayolları Genel Müdürlüğü; son 3 yıldır hiç Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapmamıştır. Özelikle kurum ziyaretlerimizde bizlere ihtiyaç olduğu vurgulanmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğünün yapacağı atamalarda bizlere de yer vermesini istiyoruz.

T.C. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü; 2018 atama döneminde sadece 5 Harita ve Kadastro Teknikeri ataması gerçekleştirmiştir. Önümüzdeki 2021/2 ve 2022/1 merkezi atamalarında Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapılmasını talep ediyoruz.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; 2016 atama döneminde 11 atama yapmış olup o günden bugüne hiç Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapmamıştır. Devlet Su İşleri 2020 Faaliyet Raporunun zayıflıklar bölümünde ‘’Personel alımının yeterli olmaması’’ maddesi açıkça personel eksikliğinin göstermektedir. Son yıllarda artan personel ihtiyacının bir an önce karşılanmasını istiyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz ve bahsedebileceğimiz onlarca kamu kurumda istihdam sahamız olmasına rağmen Harita ve Kadastro Teknikerliği bölümümüzün 2018 atama dönemi taban puanı 85,26 2020 atama döneminde şu ana kadar gerçekleştirilen 8 atama sonucunda ise 90,5 olmuştur. Bizlere ihtiyaç yok ise neden her yıl 5000 yeni mezun vermekteyiz? Bizlere ihtiyaç varsa neden yukarıda belirttiğim ve kalan onlarca kurum atama yapmamaktadır? Bizlere verilen atama sayılarının artırılmasını ülkemize faydalı birer vatandaş olmak istiyoruz. Yüksek puanlarla açıkta kalmak istemiyoruz. #HaritaveKadastroTeknikerleri