Acil durum ve afet yönetimi önlisans mezunlarının taleplerini aynen aktarıyoruz;

ADAYLARIN SESINI DUYUN

Acil durum ve afet yönetimi önlisans mezunları kadro istiyor. Türkiye sahip olduğu tektonik sismik topografik ve iklimler yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalan bir ülke. Sel çığ heyelan yangın ama en önemlisi deprem riski taşıyan coğrafi bir bölgedir. Büyük can kaybına ve geniş çaplı hasara neden olan depremler ülkemizde afet yönetimi konusunun tekrar gözden geçirilme zorunluluğu acı bir şekilde ortaya koymuştur.

2020 yılında deprem yangın çığ ve pandemi yaşandı Aday teknikerleri doğal afetler konusunda gerekli eğitimi aldı. 2021 Afet Eğitimi Yılı ilan eden AFAD BAŞKANLIĞI acil durum ve afet yönetimi önlisans bölümüne 5 kontenjan verildi. Bizim tek isteğimiz Afad başkanlığına bütçe ayrılması. Afada ayrılan bütçe çok az olduğu için binlerce mezunumuz kadro bekliyor.

Afad basta olmak üzere devlet ve üniversite hastaneleri itfaiye teşkilatları belediyeler gibi birçok kamu kurumları personel istihdamında Aday mezunlarına öncelik vermelidir. 2014 yılından bu yana atama bekliyoruz 81 il de bulunan Afad il müdürleri de bu konuda şikayetçi personel eksikliğini dile getiriyor. Gerek Afad gerekse Sağlık bakanlığı artık zamanı gelmedi mi? İçişlerine bakanlığına bağlı 12.000 bin mezunu olan Acil durum ve afet yönetimi önlisans mezunlarının sesini duyun.

Acil durum ve afet yönetimi önlisans mezunları 4000 bin kadro bekliyor

AJANS KAMU'YU TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ