Yeni kısıtlama olacak mı?

Sokağa çıkma yasağı , işyerlerinin kapalı olması bitecek mi? Yeni kısıtlamalar olacak mı? sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan cevap geldi. Bakan Koca yaptığı açıklamada yeni kısıtlamaların gündemde olmadığını, mevcut kısıtlamaların devam edeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Yeni kısıtlama düşünmüyoruz. Dünyadaki kısıtlamaları, kararları takip ediyoruz. Dünyada yeni kısıtlamaların gelmesi ile biz de yeni kısıtlama getireceğiz.

Bizim şu dönemde virüsün mutasyonla birlikte bulaşıcılığın arttığı, bununla birlikte kalabalık ortamda bir arada olmanın bu bulaşmanın artması ile riskin arttığını söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız kalabalık ortamlarda bulunmasın. Maske ve mesafeye dikkat etmeleri gerekir."

ÇOCUKLARDA KORONA

Ateş hocamızdan bilgi alabiliriz.

"Artış var. Ama arışı şu şekilde değerlendirmemiz lazım. Toplum içinde vaka artıyor çocukların vaka sayısı da artıyor. Mısc tablosu da vaka sayısının azalması ile azaldı. Biz çocukların özellikle korona için neden olan sars virüsünü aldıklarında hastalanmıyorlar. Virüsten 3 hafta sonra gözlerde kızarıklık ve bazı veriler oluyor. Şu anda bu azalıyor. İngiltere'deki iddiaya baktığımızda virüsün bulaşmasının artığını gösteriyor. Bu bilimsel olarak tam kesin olarak gösterilmiş ya da kanıtlanmış değil. Hareketliliğin arttığı dönemde mutasyonun etkisi görüldü. Bunun bi ilişkisi var mı henüz belli değil.