Statü değişikliği ile memuriyet kadrolarına geçirilmeyi bekleyen üniversite mezunu işçiler, 2021 yılından oldukça umutlular. Yeni yılda haklı taleplerinin yerine getirilmesini bekleyen üniversiteli işçiler, haklı mücadelelerinde sona yaklaştıklarına ve bu yıl yasal düzenlemeyle taleplerinin yerine getirileceğine inanıyorlar.

Üniversiteli İşçiler Kimdir? Talepleri nedir?

Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT’lerde 4857 sayılı yasaya tabii daimi işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu (Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans ) işçilerdir. Yasal düzenlemeyle memur kadrolarına geçmek isteyen platformun adıdır.

Kamu kurum ve kuruluşları ile KİT’lerde ve belediyelerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak kadrolu işçi pozisyonunda çalışan ve statü değişikliği ile memur kadrolarına geçirilmeyi bekleyen üniversite mezunu işçiler yeni yılda, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar. Üniversiteli işçiler, uzun yıllardan beri devam eden haklı mücadelelerinde birçok çalışma, etkinlik ve ziyaretle ciddi bir kamuoyu oluşturdu. Seslerini hemen hemen her platformda duyuran üniversiteli işçiler, memur sendikalarının ve karar merciilerinde bulunanların konuya duyarlı yaklaşımı ile sonuca ulaşacakları günü bekliyor.

Statü değişikliği ile eğitim durumlarına göre uygun kadrolara atanmak, daha etkin olabilmek, daha fazla sorumluluk alabilmek, akademik ve mesleki gelişimi kamu kurumlarında yaygınlaştırmak adına memuriyet ihdası bekleyen kalifiye personeller olan üniversiteli işçiler, gelişime açık, kalite temelli hizmet anlayışıyla kariyer yapmayı hedefleyen üniversite mezunu işçiler, diplomalarının kendilerine verdiği hakları kullanabilmek istiyorlar.

 KADRO DEĞİL, STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ

Üniversiteli işçilerin kadrosu var. Kadro sorunu olmayan Kamudaki Üniversite Mezunu İşçiler “Kadro değil, Statü değişikliği” istediklerini her fırsatta dile getiriyorlar.

Taleplerinin hazineye herhangi bir yük getirmeyeceği konusunda gerçekçi yaklaşımlarda bulunan ve mezuniyetleri dahilinde pozisyonlarda çalıştırılmak isteyen üniversiteli işçiler, bu yıl yaşanacak gelişmelerle, kendilerine verilecek müjdeli haberi bekliyor.