HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uşak'ta gözaltına alınan kadın öğrencilerin çıplak aramaya maruz bırakıldığı yönünde iddiaları Meclis duyurmuştu.

Gergerlioğlu yaptığı açıklamada ; Uşak Emniyet Müdürlüğüne götürülen 30 kadının beş gün boyunca çıplak aramaya tabi tutulduğu , polislere regl olduğunu söyleyen kadınlara memurların kadınların vajina bölgelerine elleyerek taciz ettiğini açıklamıştı .

Gergerlioğlu’nun bu iddialarını Uşak Valisi Funda Kocabıyık yalanlayarak , PKK ve Fetö terör örgütleri aynı amaç etrafında birleşmiştir dedi.

Kocabıyık yapmış olduğu açıklamada ; Olaylarla ilgili kamera kayıtlarının mevcut olduğunu , avukat görüşmelerinde bu konunun hiç gündeme gelmediğini , sistematik olarak bu konunun Fetö ve PKK terör örgütleri çevrelerince dile getirdiğini söyledi .

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın iddialarla ilgili yaptığı açıklama ;


Son günlerde İl Emniyet Müdürlüğümüzün uygulamasını skandal olarak vermeye çalışmak FETÖ terör örgütünün esiri olmuş yayın organlarının ve kişilerin karalama kampanyasıdır. Hukuktan bir milim sapmadan görev yapan emniyet güçlerimizin fedakârca çalışmaları ve mücadelesinin; bölücü örgüt propagandasının konusu haline gelmesi kabul edeceğimiz bir husus değildir. Yaşananlar göstermektedir ki FETÖ ve PKK terör örgütleri aynı amaç uğrunda birleşmişlerdir. Bir kadın Vali olarak söylüyorum; HDP milletvekili tarafından defalarca yalanlamamıza rağmen sistematik olarak gündeme getirilen bu iftira tamamen hayal mahsulü ve kötü bir yalandır... Olayla ilgili kamera kayıtları mevcut olup, avukat görüşmelerinde de bu konu hiç gündeme gelmemiştir. Daha sonra ki süreçte de herhangi bir şikâyet başvurusu olmamıştır. İlgili milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Kamudanhaber