Ajans Kamu adresimize mesaj gönderen usta öğreticilerin yaşadıkları mağduriyeti aynen aktarıyoruz;

Mart 2020 de dünyayı etkisi altına alan salgın ile birlikte özlük haklarımız olmadığı için geçirdiğimiz ve geçirmeye devam edeceğimiz mağduriyet sebebiyle,zorlu bir mücadele içindeyiz.

90 bin usta öğreticinin yalnızca %10’luk bir kısmının tekrar kurslarını açmaya başladığını, büyük bir çoğunluğun mağduriyetinin devam ettiğini bilgilerinize sunuyoruz.

Bizler bugüne kadar devletimizin uygun gördüğü çalışma koşullarına göre görevlerimizi yerine getirdik.

Milli bayramlara gösteriler hazırladık o gün ders ücretimiz kesildiği için kimseye sitem etmedik. Dini bayramlarda 9 gün tatil oldu ders ücretlerimiz kesildi ALLAH DEVLETİMİZE ZARAR VERMESİN, SAĞLIK OLSUN” dedik.

Pandemi başladığı ilk günden itibaren gönüllü olarak ülkemizin dört bir tarafındaki usta öğreticiler maske, koruyucu kıyafet dikimi için canla başla görev yaptık.

Dünyayı etkileyen bir salgında 10 aydır ders açamadığımız için çok zor duruma düşmemiş olsaydık biliyorum ki yine bu çalışma şartlarını kafi görürdük.

Yılda en fazla 10 ay çalıştığımız için kısa çalışma ödeneğinden ve işsizlik maaşından faydalanamadık.

Mevzuat değişmediği ya da iyileştirilmediği müddetçe yaşanabilecek başka bir salgında,hastalıkta,kar tatilinde,milli bayramlarımız da dini bayramlarımız da bizler mağdur olmaya devam edeceğiz.

Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini temenni ediyoruz.

Saygılarımızla..

EN SON GELİŞMELERİ VE BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ