Çorum Müftülüğüne bağlı Hıdırlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu ile Bahçelievler Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 85 öğrenci için “İcazet Merasimi” düzenlendi.

Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi iş birliğinde 64 erkek, 21 kız öğrenci olmak üzere toplam 85 öğrenciye hafızlık belgelerini takdim etmek amacıyla düzenlenen programa, hafız öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Muharrem Biçer, Kur’an eğitimi ve hafızlığın önemine değinerek, “Yakın geçmişimizde bir ara dumura uğrayan hafızlık müessesesinin yeniden yeşermesi mutluluk verici.” dedi.

Hz. Peygamber’in (s.a.s.) ashabını Kur’an öğrenmeye ve okumaya teşvik ettiğini hatırlatan Biçer, şöyle devam etti:

“Kur’an, Müslümana en büyük sevap kazandırma vesilesidir. Hayatımızın her anında Kur’an’la olalım, Kur’an’la dolalım ve Hz. Osman misali ömrümüzü Kur’an’la sonlandıralım.

Bu vesileyle, Kur’an bülbülü, cennet çiçekleri hafızlarımızı tebrik ediyor, Kur’an’la dolu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.”

“Kur’an’la muhabbetimizi artırmalıyız”

“Müslüman bireyler olarak Kur’an’la olan muhabbetimizi artırmak zorundayız.” ifadesini kullanan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise din eğitimi alanındaki gelişmeler ve gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı.

“Kur’an kurslarımız milletimizin hizmetinde” diyen Dinç, hafızlık eğitiminde yaşanan gelişmeleri şu sözlerle dile getirdi:

2019 yılında 10 bin 266 kişi hafızlık belgesi almaya hak kazandı

“Bu memleket, 28 Şubat gibi karanlık süreçleri yaşadı. Yılda 7 binlere ulaşan hafız sayısı, o dönemde 400’lere kadar düştü. Aradan geçen kayıp zaman ve yeniden dirilişin ardından bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığından belge almaya hak kazanan hafız sayısı 10 bin 266 oldu. Toplamdaki belgeli hafız sayımız ise 156 bine ulaştı. Hafızlarımıza ezberlerini sık sık tekrar etmelerini tavsiye ediyorum. Yoksa ezberlerini çok çabuk unutabilirler. Öte yandan hafızlığınızı diğer ilimlerle taçlandırın, kendinizi sürekli geliştirin. Cenab-ı Hakk yavrularımızın hafızlığını mübarek eylesin. Çorum Müftülüğü ve Kur’an kurslarımızın en büyük destekçileri olan hayırseverlerimiz ile hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımız ve ailelerden Allah razı olsun.”

Bazı kurum ve kuruluşlar ile hayırsever vatandaşlar hafızlara çeşitli hediyeler verdi.

Hafızlar, hafızlık belgelerini protokol üyelerinin elinden aldılar.

Öte yandan İmam Hatip Ortaokulları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi Muhammet Yaşar Şahin ve Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması bölge birincisi Selim Bal, altınla ödüllendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve hafızlarla çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet Haber