Eğitim kurumları yöneticilerinin yeniden görevlendirilmesi sürecinde çok sayıda eğitim çalışanının bazı illerde on-line başvuru sistemine giriş dahi yapamadığı, bazı yerlerde sistemden kaynaklı sorunların yaşandığı yönünde sendikamıza gelen şikâyetleri Milli Eğitim Bakanlığı’na iletmiş, sorunun çözümünü istemiştik.

Başvuru süresinin son günü olan 3.5.2019 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Millî Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu toplantısında, Bakanlık yetkililerine, müracaatların son günü olmasına rağmen birçok ilde sistemin dahi açılmadığını, bazı yerlerde sistem açılmasına rağmen sorun yaşandığını, eğitim yöneticilerinin mağdur olmaması için müracaat süresinin makul bir süre uzatılması gerektiğini ifade etmiştik.

Bakanlık yetkilileri de mezkûr durumun mevcut olduğu konusunda kanaat bildirerek eğitim yöneticilerinin yeniden görevlendirilmesi başvuru süresini 7.5.2019 tarihine kadar uzatmıştı.

Daha önce birçok müracaat döneminde benzer sıkıntılar yaşandığında defalarca yapılmış olan süre uzatma işlemi bu sefer art niyetli kişiler tarafından fırsat olarak görülmüş, birçok yöneticiyi töhmet altında bırakacak skandal ifadeler kullanılmıştır. İşi hizmet üretmek değil, sürekli töhmet altında bırakmak olan bazı odakların, Bakanlığın kendi hiyerarşik yapısı içerisinde paylaşılan ve genele şamil olan şeffaf bir süreci gizli saklı bir şeyler yapılıyormuş gibi kamuoyunda infial oluşturacak bir tarzda dile getirmesi, konuyu çok farklı bir noktaya taşımıştır.

Bu kifayetsiz muhterisleri kaynak gösteren bazı medya organları da basın etik ilkelerini hiçe sayarak araştırma ve doğrulama gereği duymadan bu iftiraları, haber süsü vererek yayımlamakta beis görmemiştir. Başta eğitimcileri ve eğitim yöneticilerini töhmet altında bırakan haberleri dolayısıyla ilgili basın kuruluşlarına tarafımızdan tekzip gönderilmiş, haklarında da gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Ayrıca, bazı medya organlarını, mesnetsiz iddialarla yanlış yönlendiren güruh hakkında da yargıya başvurulacaktır.

Eğitim-Bir-Sen, kendisine ulaşan tüm mağduriyetlerin giderilmesini sağlamak, eksikliklerin ortadan kaldırılması için irade göstermek, bir eğitim çalışanının hak ettiği bir şeyden mahrum kalmamasını sağlamak üzere mücadelesini sürdürecektir.

Eğitim Bir Sen Genel Merkezi