Ajanskamu-Özel Haber- MEB'in Yönetici atama takvimini niçin ertelendiğinin perde arkasını yazıyoruz. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığının Yöneticiliğe yeniden ve ilk defa atama takvimi ilk açıklandığındna bu yana 3. kez değişti ve uzatıldı. 

Bu hafta yöneticiliğe ek1 ile yeniden görevlendirme başvuru sonuçları açıklanacak diye beklerken bir anda sürpriz bir şekilde takvimin uzatıldığı kamuoyuna yansıdı.

Herkes ilk anda İstanbul Seçimlerinden sonraya bırakıldığını düşündü ancak konu öyle değildi. 

MEB Yönetici atama yönetmeliğini değiştirme kararı aldı. Çünkü 4 yılını dolduran birçok müdür ve müdür yardımcısı kendi okullarında kalmak istemesine rağmen ek -1 puanı yüksek olan bir çok kişi hali hazırdaki mevcut müdür ve müdür yardımcılarının birçoğunu yerinden ediyordu.

Kurumsal gelişim ve etkileşime de zarar verebilecek bu durum bir çok yerde huzursuzluklara da mahal verebileceği düşünülerek bu konudaki rahatsızlıklar gündeme getirildi. 

Özellikle birçok ilin milletvekili tarafından konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak partili  Milletvekillerine geçtiğimiz hafta Ak Parti Genel Mekezinde verdiği iftarda gündeme geldi. Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bir mağduriyet oluşmaması ve kurumlarda huzurun bozulmaması için bizzat Milli Eğitim Bakanına  çalışma yapılması talimatı verildi. 

Bu nedenle MEB yeni bir çalışma yapacak ve yönetici atma yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle Yöneticiliğe yapılacak ek-1 ile yeniden görevlendirmelerde kurumlarında 4 yılını dolduran müdür ve müdür yardımcılarına öncelik hakkı verilecek. 

Konunun enine boyuna değerlendirilip Bakanlık bürokratlarınca bir çalışma yapılması bekleniyor.

Dolayısıyla Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde kısa süre içersinde kesin bir değişiklik yapılacağını ifade edebiliriz. 

Ajanskamu/Özel haber

www.ajanskamu.net