Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği hakkındaki görüş yazısı yayınlandı. Daha önce yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan veya ihraç edilen, fakat daha sonra görevlerine iade edilen öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödenip ödenmeyeceği ve ödenecekse ne şekilde ödeneceğine ilişkin Bakanlığın resmi görüş yazısı yayınlandı.

MEB yazısında, ilgili özel hükümlere göre eğitim ve öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek çeşitli materyal ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunarak etkin ve verimli çalışmalara olanak sağlanması amacıyla her öğretim yılının başında öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneğinin verildiği belirtildi. Dolayısıyla, ihraç edildikten sonra görevine iade edilen öğretmenler için bakanlık görüşü paylaşıldı.

 

MEB görüş yazısında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul veya kurumlarda görev yaparken ihraç edilen öğretmenlerin görevlerine iade halinde öğretim yılına hazırlık ödeneğinin göreve başlama tarihleri esas alınmak suretiyle ilgili yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen özel hüküm doğrultusunda oranlı olarak ödenmesinin gerektiği kaydedildi.