Devletin üst düzey yönetim kadrosunda bakan yardımcısı düzeyinde deprem etkisi yaratacak atama ve görevden alma kararnamesi Resmi Gazete ile yayımlandı. Yayımlanan kararnamede Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından görevde kalan bakan yardımcıları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alındı ve yerine yeni isimler atandı. 

FERİDUN HADİ SİNİRLİOĞLU CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLARAK ATANDI, BÜYÜKELÇİ UNVANI ALDI! 

30 Ocak 2021 Cumartesi tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2021/84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97) kapsamında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak Feridun Hadi Sinirlioğlu atandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı unvanı yanı sıra Sinirlioğlu'na Büyükelçi unvanı verilerek Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi olarak ataması gerçekleştirildi. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCISI KADROLARINDA DEĞİŞİKLİK! GÖREVDEN ALINAN BAKAN YARDIMLARI VE YENİ ATANAN İSİMLER KİMLER?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından yerine Lütfi Elvan atanmıştı. Bu kararın ardından beklendiği üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bülent Aksu görevden alınırken bu iki ismin yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararnamesi kapsamında Cengiz Yavilioğlu ve Şakir Ercan Gül bakan yardımcısı olarak atandı. 

TÜRKİYE VARLIK FONU YÖNETİM KURULU BAŞKANVEKİLİ PROF. DR. ERİŞAH ERCAN OLDU! 

Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine, 19/8/2016 tarihli ve 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2 nci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeler gereğince Prof. Dr. Erişah ARICAN atanmıştır.

MADEN TETKİKR VE ARAMA MTA GENEL MÜDÜRÜ CENGİZ ERDEM GÖREVDEN ALINDI!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü Cengiz ERDEM, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 üncü maddesi gereğince görevden alınmıştır.

TÜRKİYE ENERJİ, NÜKLEER, MADEN ARAŞTIRMA KURUMU YÜRÜTME KURULU BAŞKANI PROF.  DR. ABDÜLKADİR BALIKÇI OLDU

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Yürütme Kurulu Başkanlığına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesi, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri ve 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 683 üncü maddesi gereğince Prof. Dr. Abdulkadir BALIKÇI görevlendirildi. 

Aynı atama kararnamesi kapsamında Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Yürütme Kurulu Üyeliklerine Kadim BUDAK ve Prof. Dr. İbrahim DİNCER atandı. 

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI İL MÜDÜRÜ OLARAK ATANAN İSİMLER KİMLER?

Ardahan İl Müdürlüğüne Ersin ARSLAN, Aydın İl Müdürlüğüne, Muğla İl Müdürü Ahmet BAYRAMER, Kırklareli İl Müdürlüğüne Osman Yeter SOMER, Kastamonu İl Müdürlüğüne, Karabük İl Müdürü Selahattin EMİRSÜLEYMANOĞLU, Muğla İl Müdürlüğüne, Kırklareli İl Müdürü Muzaffer AKGÜL'ün atamaları yapıldı. 

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDEN ALINAN BÖLGE MÜDÜRLERİ İLE GÖREVE YENİ ATANAN BÖLGE MÜDÜRLERİ KİMLER?

Karayolları Genel Müdürlüğü kadrolarında görevli Genel Müdür Yardımcısı Mehmet TUTAŞ, 5. Bölge Müdürü Yakup DOST, 8. Bölge Müdürü Kenan KESKİN, 9. Bölge Müdürü Şefik SOLMAZ, 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan GÜLHAŞ, 13. Bölge Müdürü Arif ÇOBANOĞLU, 18. Bölge Müdürü Recep Yener BİRLİKER görevinden alındı. 

5. Bölge Müdürlüğüne Mehmet FİDAN, 6. Bölge Müdürlüğüne Erhan ÖZKAYA, 8. Bölge Müdürlüğüne Ökkeş CEYLAN, 10. Bölge Müdürlüğüne Mehmet AŞIK, 11. Bölge Müdürlüğüne Haşan Ali ARSLAN, 13. Bölge Müdürlüğüne Salih CENGİZ, 15. Bölge Müdürlüğüne Yüksel OĞUZHAN'ın atanmasına karar verildi.